Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота.технічне регулювання.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
279.55 Кб
Скачать
  1. Робочий план та структура курсової роботи

Розробка та складання робочого плану курсової роботи є початком самостійної роботи студента, власним аналізом доступних для нього джерел інформації та власних спостережень.

Робочий план курсової роботи складається студентом і затверджується науковим керівником. Науковий керівник визначає основні питання, які необхідно розглянути в курсовій роботі, послідовність та строки їх розробки студентом.

Науковий керівник контролює усі етапи виконання курсової роботи, при потребі надаючи консультації, періодичність яких визначається робочим планом виконання роботи. Структура курсової роботи не повинна бути занадто складною, проте вона повинна охоплювати всі аспекти теми, що розглядається. Як приклади нижче наведено рекомендовані плани окремих тем курсових робіт та методику їх виконання.

Тема: „Національна стандартизація Німеччини. Особливості проведення робіт в національній системі стандартизації Німеччини”

План

Вступ

Розділ 1. Історія створення та етапи розвитку системи стандартизації у Німеччині

Розділ 2. Нормативно-законодавча база системи стандартизації Німеччини

Розділ 3. Організаційна структура системи стандартизації Німеччини

Розділ 4. Завдання та проблеми, що вирішує система стандартизації країни на сучасному етапі. Її входження в регіональні та міжнародні організаціїВисновки та рекомендації

Список використаних джерел

Додатки

Методика виконання курсової роботи:

Вступ має містити обґрунтування теми курсової роботи, де вказується її актуальність та доцільність. Окреслюються мета роботи та основні завдання.

У першому розділі курсової роботи розглядаються етапи розвитку стандартизації у Німеччині: від виникнення необхідності „щось стандартизувати” до утворення повноцінної сучасної системи стандартизації в країні.

Другий розділ містить перелік та коротку характеристику законодавчо-правової бази, що є основою галузі стандартизації та видів нормативних документів, що діють на території Німеччини.

У третьому розділі роботи подається характеристика та порядок функціонування державних та недержавних органів системи стандартизації Німеччини, розглянуто її організаційну структуру.

У четвертому розділі зазначається перелік завдань, що виконують вище зазначені органи стандартизації країни та окреслюються проблеми, які вирішуються або будуть вирішуватись у майбутньому органами системи стандартизації Німеччини. Наведено регіональні та міжнародні організації зі стандартизації до яких входить Німецька Федеративна Республіка (із зазначенням років входження).

Висновки і рекомендації повинні містити коротке резюме (висновок) до кожного розділу курсової роботи. Крім того подаються рекомендації, якщо студент може їх запропонувати.

У додатках може подаватися ілюстративний матеріал, що не увійшов до основних частин роботи, наприклад витяг з основоположного стандарту DIN 820, у якому зазначені основні принципи діяльності Німецької національної організації зі стандартизації, фото будівлі Німецького інституту стандартизації (DIN), табличний матеріал, що перевищує одну сторінку формату А4 та ін.

Тема: Методи вимірювання та обробка результатів вимірювань

Вступ

Розділ 1. Принципи та методи метрологічних вимірювань

Розділ 2. Класифікація методів вимірювань

2.1. Прямі та непрямі вимірювання

2.2. Спільні та сукупні вимірювання

Розділ 3. Похибки вимірювань, їх класифікація, характеристика та визначення

3.1. Оцінювання похибок прямого вимірювання

3.2. Оцінювання похибок опосередкованого вимірювання

3.3. Оцінювання похибок сукупних та сумісних вимірювань

Висновки та рекомендації

Список використаних джерел

Додатки

Методика виконання курсової роботи:

Вступ є аналітичною частиною формою змісту курсової роботи і, як правило, пишеться на тому етапі, коли усі питання курсової роботи повністю з’ясовані, а основні положення остаточно доведені. Він повинен бути орієнтиром у змісті роботи в цілому і зосереджувати увагу на основних напрямках проведеного дослідження. У вступі розкривається наявність предмета, об’єкта та мети написання курсової роботи і подається загальна характеристика її структури.

У розділі 1 подається огляд інформаційних джерел за темою курсової роботи, в яких викладені основні положення щодо принципів проведення метрологічних вимірювань, методів та етапів їх виконання. Наводиться їх загальна характеристика з огляду важливості для здійснення окремих видів експертної діяльності.

У розділі 2 подається загальна класифікація методів вимірювань, їх характеристика, призначення та особливості застосування.

Використовуючи практичні матеріали, розглядається можливість використання прямих та непрямих вимірювань. При цьому робиться акцент на перевагах і недоліках кожного. Подаються матеріали про застосування спільних та сукупних вимірювань із врахуванням їх особливостей.

У розділі 3, який виконується із використанням реальних розрахункових прикладів оцінки рівня якості, показників та характеристик властивостей товарів, наводяться методики оцінювання похибок прямих, опосередкованих, сукупних та сумісних вимірювань. Наводиться їх детальна характеристика та особливості визначення.

Висновки та рекомендації подаються в кінці роботи у вигляді пронумерованих пунктів. Вони формуються на основі викладених в роботі матеріалів, повинні бути чіткими, обґрунтованими з урахування виявлених проблем.

Додатки містять додаткові ілюстрації, таблиці та розрахунки, протоколи, акти випробувань, методики та інші матеріали, які використані в роботі і через значний обсяг не увійшли до основних розділів курсової роботи.