Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіант №6 Експортний контроль.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
1.56 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Академія митної служби України

Контрольна робота

з дисципліни:

Експортний контроль

Виконав:

курсант групи

Перевірив:

Дніпропетровськ

2012

ЗМІСТ

Вступ

3

  1. Завдання 1. Постанова КМУ №86. Додаток 3. ЧАСТИНА ІІ. Розділ 2. Номер позиції 2.С.9.

4

  1. Завдання 2. Постанова КМУ №86. Додаток 2. Категорія ІІ. Розділ 6. Номер позиції 6.А.1.

8

  1. Завдання 3. Постанова КМУ №86. Додаток 4. ЧАСТИНА ІІ. Розділ 6. Номер позиції ІІ.1.9.

13

Висновки

19

Література

20

ВСТУП

В Україні міжнародні передачі товарів здійснюються виключно під державним контролем, який забезпечує їх відповідність інтересам національної безпеки, зовнішній і оборонній політиці нашої держави. Експорт окремих категорій товарів військового призначення і подвійного використання не допускається в країни, відносно яких Організацією Об’єднаних Націй встановлено заборону на їх поставки.

Запобігання незаконному та неконтрольованому поширенню озброєння, боєприпасів, технологій військового призначення, товарів подвійного використання є одним із важливих напрямків діяльності України, спрямованих на реалізацію її міжнародних зобов’язань і політики забезпечення національних інтересів та національної безпеки. У зв’язку з чим для митника розуміння місця товарів подвійного використання в структурі товарів, які переміщуються через митний кордон є вкрай важливим та актуальним.

Таким чином, можна виділити наступні особливості товарів військового призначення та подвійного використання, які обумовлюють необхідність особливої правової регламентації: такі товари використовуються, або потенційно можуть бути використанні для ураження людей, тварин, споруд, та взагалі необмеженого кола об’єктів, як живої так і неживої природи; товари військового призначення та подвійного використання є потужним інструментом зовнішньої політики; ринок товарів та послуг військового призначення та подвійного використання є важливим сектором економіки держави; деякі із товарів військового призначення та подвійного використання є об’єктом державної таємниці.

Всі вищенаведені особливості, черговий раз обґрунтовують необхідність державної монополії на виробництво та експорт даних продуктів, та жорсткого контролю за посадовими особами підприємств які виробляють продукцію військового призначення та подвійного використання.

Посадові особи митних органів безпосередньо стикаються з необхідністю приймати рішення про подальше поводження з товарами військового призначення і подвійного використання, чим і обумовлена актуальність виконання контрольної роботи.