Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
У чому користь куріння.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
33.34 Кб
Скачать

3. Лікарські засоби.

Призначаються різні хімічні препарати:

Анабазіна гідрохлорид

Форма випуску: таблетки по 0.003г по 120 ШТК., або плівки в блістерах.

Спосіб застосування: всередину або покласти під язик, щоденно починаючи з однієї таблетки 8 раз на день протягом 5 днів. З 1-го дня прийому таблеток необхідно припинити паління або різко зменшити його частоту і повністю відмовитися від куріння не пізніше 8-10 дня від початку лікування.

Склад: Хімічно є 3 - (піперіділ-2) піридином.

Протипоказання: протипоказаний при атеросклерозі, вираженому підвищенні артеріального тиску, кровотечах.

Гамібазін

Форма випуску: Жувальна гумка

Спосіб застосування: Жувати по 1 гумці 4 рази на день і далі за схемою до 20 днів.

Склад: Містить 0,003 р. анабазіна гідрохлориду.

Протипоказання: протипоказаний при атеросклерозі, вираженому підвищенні артеріального тиску, кровотечах.

Табекс

Форма випуску: Таблетки

Склад: включає цітізін.

Спосіб застосування: приймають по 1 таблетці 5 разів на день з подальшим зменшенням дози до 1-2 таблеток на день. В осіб, які приймають ці таблетки при палінні розвиваються неприємні відчуття. Курс лікування триває 20-25 днів.

Лікування повинно проводиться під наглядом лікаря.

Церера (гомеопатичний засіб)

Форма випуску: гранули гомеопатичні - 470 штук по 0,021 р.

Склад: церію (III) оксалат Д6/Флюорит, (плавиковий шпат) Д6/Залізо металеве Д6/Тютюн Д15/Кварц. (Гірський кришталь) Д6/Вугілля рослинний Д6/Глід згладжений D4/Гранули гомеопатичні.

Загальні правила дозування: на 1 курс лікування одна упаковка в 10 г. Препарат приймають по 3 гранули від 1 до 5 разів на день протягом перших двох тижнів, потім 3 рази на день ще протягом трьох тижнів, і завершується курс прийомом 3 гранул Церера комп. одноразово щодня протягом трьох тижнів.

Церера НЕ містить отруйних речовин, не має побічної дії і не має протипоказань до призначення.

Призначаються також такі препарати, як нікоретте, нікодерм, нікомель та ін Перед застосуванням цих препаратів рекомендуємо уважно прочитати інструкцію, а також порадитися зі своїм лікарем.

4. Харчові добавки.

Антінік Оздоровчий чай для курців:

знижує потяг до тютюну

полегшує перебіг супутніх захворювань куріння

Форма випуску: Чай в пакетиках одноразової заварки

Рекомендований Центром з лікування тютюнової залежності МОЗ РФ при відвикання від куріння

Корида Форма випуску: 10 Табл. по 0,05 г.

Склад: кореневище аїру, лист м'яти, МКЦ, цукор.

ТУ 9925-006-21428156-96

Спосіб застосування: При бажанні закурити покласти одну таблетку на язик до розсмоктування. При вираженій тютюнової залежності приймати не менше 5 таблеток (але не більше 30 таблеток) на добу протягом 7 тижнів. При спробі закурити можуть виникнути запаморочення, нудота, серцебиття.

Протипоказання: абсолютних протипоказань немає, у разі підвищеної чутливості дозу зменшити.

Нікомель Форма випуску: карамель 5.0, по 10 штук в герметичному пакеті.

Склад: Cimicifuga racemosa (циміцифуги) С24, Delphinium staphisagria (Стафізагрія) С30, Nicotiana tabacum (Табакум) С50, Nux vomica (Чілібуха) С30.

Показання до застосування: препарат застосовується у якості заспокійливого засобу, зменшує дратівливість в період утримання від тютюнопаління; зменшує потяг до тютюнопаління.

Спосіб застосування та дози: карамель тримають у роті до повного розчинення. Препарат приймають при посилення потягу до тютюнопаління, незалежно від прийому їжі не більше 5 раз на добу.

"Едас-Нікур", аптечка

Форма випуску та склад аптечки: Аптечка складається з 4 комплексних гомеопатичних засобів: ЕДАС-961, ЕДАС-962, ЕДАС-904, ЕДАС-911

ЕДАС-961

Склад: Tabacum D3 Gelsemium D3 Plantago D3 Veratrum Пн.

Показання: Залежність від тютюнопаління. Для створення ефекту пересичення при палінні і зняття проявів синдрому стриманості: відчуття слабкості, розбитості, головний болю, відчуття сухості і першения в горлі.

ЕДАС-962

Склад: Tabacum C30 Nux vomica C12 Selenium C12.

Показання: У період виходу із залежності від куріння, для зниження тяги до куріння.

ЕДАС-904

Склад: Antimonium tart.C3 Echinacea З Ipecacuanha З Pulsatilla Пн.

Показання: Хронічні захворювання дихальних шляхів, хронічний бронхіт, емфізема. У період виходу із залежності від куріння при посиленні симптомів хронічного бронхіту курця: нападоподібний, сухий кашель або вологий з трудноотделяемой мокротою. Сприяє поліпшенню легеневої вентиляції, відновленню бронхіальної прохідності.

ЕДАС-911

Склад: Coffea C6 Ignatia C6 Passrflora Пн.

Показання: Невроз, неврастенія, астенічні і астенодепрессівние стану, підвищена збудливість, дратівливість, тривожність, порушення сну. Препарат показаний в період виходу із залежності від куріння.

5. Замінники сигарет.

Ингалятор Нікоретте, "бездимні" замінники EZ Quit, фільтри для сигарет "Крок за кроком ", ароматичні інгалятори - ароматерапія проти куріння, сигарети Захарова та ін

6. Парадоксальна дихальна гімнастика за Стрельникової О.Н.

7. Психотерапія, навіювання, психоаналіз.

Як бачите, способів кинути палити на сьогодні маса. Що ж вибрати з цієї великої безлічі? Як бути?

Ми б порекомендували для початку розібратися вам, чому ви почали курити? Перегляньте ще раз причини куріння, які ми виклали вище. Задумайтесь, чому саме ви закурили? І чому продовжуєте курити? Розберіться насамперед у самому себе. Якщо ви курите частіше за все, щоб зняти стрес, вам потрібно навчитися спочатку справлятися зі стресом без сигарети. Заспокойтеся якимось іншим способом. Пробіжить. Прийміть душ. Попейте заспокійливий збір трав -- глід, собача кропива. Позичте руки чим-небудь іншим - запальничкою, ручкою, чотками, брелоком. Займіться своїм хобі. Просто полежте із закритими очима.

Якщо ви почали палити, тому що це модно, думаю, ви вже зрозуміли, що це не так. У всіх розвинених країнах до кращим ставляться як до наркоманів, як до людей другого сорту. Це НЕ модно. У цьому немає нічого гарного та ефектного, крім поганого запаху з рота. З'ясуйте свою причину і постарайтеся знайти інші шляхи її вирішення, без сигарети. Якщо це психологічна проблема, зверніться до психолога. Головне -- заберіть цю причину або зведіть її до мінімуму! Коли у вас це почне виходити, ви на півдорозі до перемоги над сигаретою!

Потім ви повинні самі вирішити для себе, чи хочете ви кинути палити. Не на день, не на рік. А чи хочете ви взагалі не палити? Уявіть себе до куріння. Чи подобається вам це? Важливо, щоб ви самі хотіли кинути! Якщо у вас є хоч крапля сумніву, навіть не намагайтеся! Ви все одно будете палити, шукаючи купу виправдань своїй слабкості.

Якщо ж ви на 100% впевнені, що хочете кинути, якщо ви бачите себе некурящим, просто кидайте. Відразу. Якщо вам важко, ви курите довго, є фізична залежність, можемо порекомендувати вам метод рефлексотерапії. Тільки не пробуйте після нього закурити! Це дитяче бажання перевірити "зможу або не зможу". Звичайно ж, навіть пройшовши докладний інструктаж з техніки безпеки користування електрикою, ви зможете спокійно сунути палець у розетку! Вам ніхто не перешкодить, якщо ви захочете. Небеса не розверзнутися, блискавки не блиснуть! І закурити зможете, це не складно. Складно кинути.

Отже, просто кидайте. При цьому зовсім не обов'язково влаштовувати з цього шоу з похованням останньої пачки, обдзвонювати перед цим десяток друзів або замовляти розкішний обід в ресторані. Просто прокиньтеся іншою людиною, геть-чисто "забувши" про сигарети. Про те, що ви колись курили. То були не ви. А ви симпатичний некурящий молода людина (молода дівчина). Якщо ж хтось запропонує вам (запитає у вас) закурити, просто дайте відповідь з нудьгуючим виглядом, що ви не курите. І живіть, як жили. Тільки тепер ми не куримо.

Не забувайте, після відмови від куріння ви можете почати повніти. Це зовсім не сигнал, що потрібно знову курити. Просто організм переходить в колишній режим роботи, до того, як ви стали палити. Яд більше не надходить, організм повертається до нормального роботі. Просто перечекайте якийсь час. Можливо, вага сам потім знизиться і стабілізується. Якщо ж цього не станеться, вам потрібно виробити дієту, переглянути своє харчування, збільшити фізичну активність. І навіть не згадуйте про сигарету! У цій ситуації ви не "людина, що кинув палити". Ви вже кинули. Ви "людина з трохи надмірною масою тіла ". Звідси боріться з цим так, як борються інші люди, намагаючись схуднути. Способів тут також маса. І якщо ви змогли кинути палити, то повернути свій колишній вага при бажанні ви зможете і поготів! Адже це для вас набагато легше, ніж кинути палити! Ви сильна людина! Чи не так?

Список літератури

Для підготовки даної роботи були використані матеріали з сайту http://medicinform.net/