Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стр_342_365.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
261.12 Кб
Скачать

Комп 'ютеризована реклама

Комп'ютеризована реклама в найближчому майбутньому, за оцін­ками фахівців, може витіснити всі засоби реклами. її головні переваги і недоліки одночасно — майже незмінна кількість абонентів-споживачів в комп'ютерних мережах і базах даних (хоча кількість абонентів не­ухильно зростає, але по відношенню до їх загальної кількості цим мож­на нехтувати). До безперечних переваг відноситься те, що на замовлен­ня ТзОВ «Едельвейс» реклама може знаходитися в комп'ютерній мережі практично будь-який час, а вартість підключення і розміщення реклами порівняно невисока.

3.3.2. Політика ціноутворення

Як вже зазначалося, ТзОВ «Едельвейс» знаходиться в живописному куточку міста Львова. Недаремно ще при колишньому Союзі тут було паломництво туристів. На третьому поверсі будівлі розташований рес­торан, меню якого пропонує як національну, так і європейську кухні. У готельних номерах є супутникове телебачення. Комплекс «Едельвейс» розміщений на території, яка входить в архітектурну заповідну зону міста.

Сформулюємо три основні цілі ціноутворення, що є найбільш важ­ливими для комплексу:

  • підтримання іміджу;

  • одержання максимального прибутку;

  • стати лідером по якості готельних послуг та послуг харчування і дозвілля.

Виходячи з цілей, будемо дотримуватися стратегії: висока якість — висока ціна.

Сьогодні, коли практично відсутні виміри еластичності попиту та ціни, в якості базового методу ціноутворення обираємо метод «встано­влення ціни на підставі рівня поточних цін». У відповідності з цим ме­тодом за основу розрахунку ціни реалізації продукції обрано ціни на розміщення в аналогічних закладах, а не власні витрати виробництва.

Подібна стратегія дозволяє отримати максимальний прибуток за ра­хунок використання високого рівня сформованих цін.

Надалі на підставі маркетингових досліджень передбачається мож­ливе підвищення цін на основі визначення еластичності (чутливості) попиту на дані види послуг, у т. ч. залежно від:

  • присутності на ринку аналогічних послуг конкурентів (у т. ч. ни­зької якості);

  • можливої реакції споживачів на відносно невелику або значну зміну цін, пов'язана зі зміною (або без змін) якості послуг.

Причини можливого коригування цін в ході реалізації проекту:

  1. Збільшення собівартості (наприклад, зміна вартості енергоносіїв тощо).

  2. Зміна ринкової кон'юнктури.

3. Співвідношення рівня попиту та виробничих потужностей ТзОВ «Едельвейс» щодо надання послуг та диверсифікації бізнесу.

Ц інова політика ТзОВ «Едельвейс» має можливість як збільшити, так і зменшити ціну без суттєвого впливу на план надходжень.

3.3.3. Стратегія просування послуг на ринку

Комплекс «Едельвейс» розташований у Львові, який є одним із центрів туризму та бізнес-інтересів в Україні. Побудувавши готельний комплекс та забезпечивши якісний сервіс у ньому, ми обрали свій сег­мент на ринку готельних та туристично-рекреаційних послуг. Це бізне­смени, керівники фірм, іноземці та люди з високим та середнім рівнем доходів.

«Едельвейс» у своїй роботі використовує технологію гостинності — виробництво послуг, якість яких визначається створенням комфортних умов середовища гостинності, проявом персональної уваги до гостя.

Сукупна взаємодія умов гостинності в єдиному технологічному процесі виробництва послуг координується розробленою «моделлю го­стинності», складові якої «гість — послуга — середовище» лягли в ос­нову розробки концепцій гостинності: технологічної, гуманітарної, ко­мерційної. Виходячи із розробленої «моделі», підприємство вже має попередні домовленості з багатьма туристичними фірмами України. Географія туристів, відпочиваючих — Україна, Росія, країни Централь­ної Європи (Польща, Австрія), Канади, США.

Всі номери обладнанні за міжнародними стандартами. Якісний сер­віс працівників готелю зробить комплекс «Едельвейс» одним із лідерів на ринку готельних послуг у Львові. Від рівня запропонованих цін та сервісу і формується наш споживач.

Насправді готельний номер — це основне, що необхідно для корот­кочасного відпочинку людині, що опинилася далеко від рідного дому. Номер має бути красивим, теплим, затишним, зручним, мати «душу», неповторність.

Комфорт активно впливає на наше самопочуття і життєдіяльність. Відомо, що сама людина зміняються повільніше, ніж мода. Тому осно­вні вимоги до комфорту в готелі залишаються практично постійними. Насамперед, це режим температури, вологості і швидкості повітря, що регулюються системами обігріву, теплозахисту і повітрообміну, а та­кож відсутність зайвого шуму.

Компанія «Макгег Сага» провела дослідження, в якого респонденти мали дати відповідь на запитання: «За рівних умов місцезнаходження, цін і чистоти готелю, які фактори є найбільш важливими при ухваленні рішення». Були отримані такі відповіді:

  • наявність ресторану — 32 %;

  • рівень якості обслуговування — 22 %;

  • облаштування кімнат — 14 %;

  • наявність тренажерів та устаткування для відпочинку — 14 %;

  • контингент гостей — 11%;

  • попередній досвід — 10 %;

  • безпека — 3 %.

Крім вищенаведених заходів, ТзОВ «Едельвейс» матиме свою "еЬ-сторінку. Це спеціалізована інформаційна база, що містить інформацію про готельний комплекс. Будь-яка організація чи фізична особа, яка має доступ до мережі Інтернет, у будь-який час, не виходячи з офісу чи з дому, може отримати оперативну ділову інформацію.

Сьогодні, коли ринкові відносини нестабільні, діапазон цін значний, купівельна спроможність підвищується, споживачеві необхідна інфор­мація для прийняття рішення. Бізнесові структури, в свою чергу, по­требують інформаційної підтримки в розширенні ринків збуту, аналізі попиту, що стає можливим внаслідок спільної роботи.

\УеЬ-сторінка ТзОВ «Едельвейс» містить таку інформацію:

  • інформацію про готельний комплекс «Едельвейс»;

  • асортимент послуг;

  • ціни на номери;

  • місце реалізації, адреси й телефони ТзОВ «Едельвейс». Переваги очевидні:

  • Зручності користування. Потенційний клієнт або партнер безкош­товно, відвідавши \у"еЬ-сторінку, отримає всі дані.

  • Оперативність. Отримати потрібну інформацію можна саме тоді, коли це необхідно.

  • Реальність. Інформація постійно оновлюється.

  • Повнота. На запит видається вся інформація, що є в базі даних. Доступність. Інформація завжди доступна (24 години на добу, 365

днів на рік) на сайті ТзОВ «Едельвейс» в мережі Інтернет за адресою пгїр ://чг9№. еаеіуе] 8 .сот.

Однією з цілей \У"еЬ-сторінки є формування потреби в готельних послугах або створення і підтримка інтересу до нього. Служба ТзОВ «Едельвейс» працює зі споживачами й партнерами, у яких вже сформо­вана потреба в послугах. Він отримує повний обсяг необхідної інфор­мації і приймає рішення.

"еЬ-сторінка ТзОВ «Едельвейс» — принципово інший вид комуні­кації, ніж реклама в засобах масової інформації (ЗМІ). «Едельвейс» інформаційно забезпечує зустріч продавця, який шукає покупця на свій товар, і покупця, який, в свою чергу, шукає потрібний йому товар. Таким чином, інформаційне обслуговування на \УеЬ-сторінці ТзОВ «Едельвейс» само по собі є ефективним і перспективним способом просування на ринку і не конкурує з рекламою в ЗМІ, оскільки має інші цілі.