Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗМІСТ.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
41.99 Кб
Скачать

Міністерство освіти науки молоді та спорту України

Івано-Франківський університет права імені короля Данила Галицького

Факультет архітектури та будівництва

Кафедра: містобудування

Реферат

на тему:

Історія розвитку законодавства про охорону товарного знаку

Виконав:

студент V курсу

групи Ас 2008-1

Головчак М. П.

Перевірив:

вик. Манів С. З.

Івано-Франківськ

2012

ЗМІСТ.

Вступ. 1.Поняття та ознаки товарних знаків. 2.Види товарних знаків. 3.Використання товарного знака. 4. Захист прав на товарний знак.

5.Зарубіжний досвід. Світовий ринок і інтелектуальна власність. Список використаної літератури.

Вступ.

З розвитком товарно-грошових відносин в Росії все більш важливимелементом ринкової економіки стають такі об'єкти промисловоївласності, як товарні знаки. Ринковий механізм чуйно вловлюєреакцію споживача на вироблений товар. Тому в індивідуалізаціїпропонованих товарів в рівній мірі зацікавлені і споживачі івиробники. Одним із засобів індивідуалізації продукції єтоварний знак. Поряд з відмінною функцією товарний знак викликає успоживачів певне уявлення про якість продукції. Будучисвого роду візитною карткою підприємства, товарний знак зобов'язуєпідприємство дорожити своєю репутацією і постійно дбати про підвищенняякості продукції. Однією з важливих функцій товарного знака єреклама виробів, що випускаються, оскільки завоював довіру товарний знаксприяє просуванню будь-яких товарів, маркованих даним знаком.  Відомо, що на світовому ринку ціна виробів з товарним знаком у середньому на  15-25% вище, ніж ціна анонімних товарів.

Таким чином, законодавство про засоби індивідуалізації продукції,робіт і послуг є однією з важливих складових російськогозаконодавства про інтелектуальну власність. За останні російськийринок наповнила низькоякісними підробленими товарами, які ввозятьсяз-за кордону, а також виробляються всередині країни дрібними приватнимипідприємствами та фізичними особами, які займаються підприємницькоюдіяльністю. Що діяло раніше законодавство, хоча і заборонялоподібні дії, але не містило ефективного механізму відповідальностіза допущені порушення. Це, а також відсутність належного контролю збоку державних органів і громадських організацій споживачівпоряд з дією причин економічного характеру призводило до того, щопередбачені законом заходи правового захисту власників товарних знаківфактично не реалізовувалися на практиці. Прийняття закону РФ про товарнізнаках за умови поступової нормалізації становища в країні дає надіюна наведення порядку в розглянутій області.

До недавнього часу цих проблем в Росії приділялося дуже малочасу і в законодавстві і в юридичній науці. У зв'язку з пануваннямдержавної власності, відсутність конкуренції та бідність товарногоринку турбота про індивідуалізації виробників і що випускається ними товарубула практично непотрібною.

До теперішнього часу спостерігаються спроби подолати ту кризовуситуацію, яка виникла в галузі охорони засобів індивідуалізаціїпродукції, робіт і послуг у зв'язку з розпадом СРСР. У 1992-1993 роках у  Російської Федерації був прийнятий блок законів з охорони інтелектуальноївласності, у тому числі Закон РФ «Про товарні знаки, знакиобслуговування і найменування місць походження товарів »від 23 вересня  1992 року.

Одночасно із створенням нормативної бази, в нашій країні була проробленавелика робота зі створення та реформування системи органів, що займаютьсяпрактичною роботою з охорони інтелектуальної власності. До теперішньогочасу в основному завершено створення єдиної державної патентноїслужби на чолі з Патентним відомством РФ. Найбільш актуальною проблемою вданої області є питання про створення Вищої патентної палатиабо іншого незалежного від Патентного відомства органу, який буде вирішуватибагато важливих патентні питання та суперечки.

Головною перешкодою на шляху реалізації цього законодавстває труднощі, що виникають при втіленні в реальному життіприписів, закріплених російськими законами про охорону інтелектуальноївласності. Не секрет, що саме зараз, коли прийнятий цілий блокзаконів, що відповідають сучасним вимогам, в Росії спостерігаєтьсязначне зростання кількості порушень прав власників товарних знаків. Однією зпричин існуючого стану справ є слабке знання своїх правособами, що створюють і використовують товарні знаки.

Тому головною метою даної роботи є розгляд того, якчинне законодавство регулює відносини, пов'язані звикористанням товарних знаків. Виходячи з цієї мети можна поставитинаступні завдання:  - Розкрити поняття товарного знака, встановити його ознаки;  - Розглянути види товарних знаків;  - Уточнити питання, що стосуються використання товарних знаків;  - Перелічити основні способи захисту прав на товарний знак;  - Торкнутися проблем використання товарних знаків у європейських країнах;  -запропонувати шляхи підвищення ефективності захисту прав власників товарнихзнаків;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]