Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_9.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
936.96 Кб
Скачать

9.1.2.4.Віддалений доступ через кабель типу "скручена пара"

Всі три основні технології доступу, означені вище, можуть бути застосовані для віддаленого доступу, як це показано на рис. 7.6.

Рис. 7.6. Віддалений доступ при застосуванні кабелів "скручена пара".

Механізми віддаленого доступу, такі як абонентська петля - транспортна система, створюють можливості для міграції оптоволоконних технологій. Як показано на рис. 7.6, послуги для кінцевих користувачів остаточно забезпечуються через скручену пару від віддалених терміналів, які в свою чергу з'єднані через оптоволоконне обладнання з вузлом послуг. Віддалена система може бути під'єднана двома способами. Перший полягає у безпосередньому під'єднанні до комутатора - це називають інтегрованим методом доступу. Другий спосіб використовує під'єднання до головного цифрового терміналу у вузлі послуг; це називають універсальним методом доступу. Обидва вказані методи використовуються для забезпечення доступу до Internet. Вибір методу залежить від вбудованої мережі та від можливостей, які повинні бути забезпечені для кінцевих користувачів додатково до доступу до Internet.

9.1.2.5.Оптоволокно та коаксіал.

Існують три суттєвих способи поєднання провідних кабельних та оптоволоконних систем, які використовуються для доступу до Internet (рис. 7.7):

  • система кабельного телебачення та гібридна оптоволоконно-коаксіальна система (HFC);

  • двоспрямована HFC;

  • комутована цифрова широкосмугова система (SDB).

Система кабельного телебачення та гібридна оптоволоконно-коаксіальна система (HFC). Традиційні системи мають широкосмугові вдастивості лише у напрямку "вниз" і передають потік у широкомовному режимі в діапазоні від 50 Мгц до 550/750 Мгц з каналами 6 Мгц. Кабельні модеми, які використовуються, дозволяють передавання даних в системах HFC у напрямку "вниз". Можна зреалізувати швидкість передавання даних до 30 Мб/с у відеоканалі шириною 6 Мгц. Сигнали "вгору" передають через чинний телефонний канал, використовуючи VBD або ISDN.

Двоспрямована HFC. Ця новіша система має здатність передавати в обидвох напрямках. Такі двоспрямовані системи кабельного телебачення звичайно пересилають широкомовний потік "вниз" в діапазоні 50..750 Мгц через коаксіал з номінальною шириною відеоканалу 6 Мгц. Ширина смуги "вгору" спільно використовується всіма будинками, оснащеними коаксіальним кабелем, і звичайно обмежена частотним діапазоном 5..40 Мгц. Швидкість даних від Internet становить до 30 Мб/с в каналі шириною 6 Мгц. Пересилання даних "вгору" є предметом змагання, а їх швидкість може досягати 10 Мб/с. Практично в середовищі багатьох користувачів швидкість є суттєво менша.

Рис. 7.7. Способи поєднання провідних кабельних та оптоволоконних систем.

Кабельні модеми можуть або бути встановлені додатково до системи HFC, або бути інтегрованою частиною HFC.

Комутована цифрова широкосмугова система (SDB). SDB класифікується як цифрова система в основній смузі частот із номінальною швидкістю потоку "вниз" до 50 Мб/с в режимі "пункт-пункт", що може бути розділене між цифровим відео та даними. Для даних "вгору" наявна смуга 1.5 Мб/с. Не дивлячись на те, що сисстема базується на змаганні за доступ, завжди наявна мінімальна гарантована швидкість для даних "вниз"; звичайно вона становить приблизно 16 кб/с. Всі три описані архітектури мають здатність пердавання як аналогового, так і цифрового відео в широкомовному режимі.

Обидві системи, двоспрямована HFC і SDB є широкосмуговими і придатні до телефонії, відео, Internet/даних і PCS. Відзначимо, що архітектури мають ряд окремих характеристик і компонент. Двоспрямована система HFC забезпечує розподіл в оптоволоконному вузлі, де сигнали збираються і розподіляються по багатьох коаксіальних лініях, які охоплюють житловий район. Оптоволоконні вузли призначені для обслуговування від 500 до 2000 квартир.

Системи SDB доводять оптоволокно аж до користувача. В типових системах оптоволоконний кабель може бути оптично розгалужений. Оптичні мережеві пристрої (Optical Network Unit - ONU) є закінченнями оптоволоконного кабеля і забезпечують індивідуальні коаксіальні або типу "скручена пара" розгалуження до абонентів. Типовий ONU може обслуговувати від 4 до 60 квартир. Такі SDB забезпечують оптоволокно безпосередньо до користувача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]