Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_9.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
936.96 Кб
Скачать

9.4.1.3.Асиметрична цифрова абонована лінія з адаптацією швидкості (r-adsl)

RADSL – це версія HDSL або ADSL (Rate-Adaptive DSL – DSL з пристосувнням швидкості), яка має додаткову здатність зменшувати швидкість, якщо параметри лінії погані, подібно до того, як це роблять аналогові модеми. RADSL працює у тому самому діапазоні швидкостей, що й ADSL, однак динамічно підстроюється до різної довжини та якості локальної лінії доступу. З RADSL можливо з'єднуватися через різні лінії з різною швидкістю. Швидкість сполучення може вибиратися, коли встановлюється синхронізація, протягом з'єднання або за сигналом із центрального офісу.

9.4.1.4.ADSL Lite

ADSL Lite (полегшений ADSL), відомий також як стандарт ITU G.lite (код посилання G.992.2), підтримує 1.5 Мбіт/с / 0.512 Мбіт/с. ADSL Lite не вимагає розгалужувача в приміщенні абонента. Тому провайдер не потребує висилати фахівця для інсталяції розгалужувача. Іншою перевагою G.Lite є краща взаємодія з продуктами CPE і CO через один стандарт. G.Lite потребує використання мікрофільтра для телефона, під’єднаного до лінії G.Lite, з метою захисту якості голосу і цілісності даних. Користувач вмикає цей фільтр між розеткою і аналоговим телефоном.

ADSL Lite запропонована як менш швидкісна версія ADSL і виключає потребу від телефонної компанії встановлювати і обслуговувати стаціонарний розгалужувач POTS (Plain Old Telephone Service ~ звичайний старий телефонний сервіс). Виключення розгалужувача POTS зроблене з наміром спростити встановлення DSL і зменшити кошти DSL для провайдера. ADSL Lite також припускає роботу на більших відстанях від повношвидкісного ADSL, роблячи її більш широко прийнятною для масового користувача. Вона підтримує як дані, так і голос, та забезпечує шлях для еволюції до повношвидкісної ADSL.

Перевагою впровадження ADSL Lite є підтримка від Universal ADSL Working Group - промислової групи, яка підтримує опрацювання міжнародного стандарту G.Lite у Дослідницькій Групі 15 ITU. Цей стандарт повинен бути сформований перед закінченням 1998 року. Додаткові стандартизаційні роботи здійснюються в ANSI TIE1.4 та в ADSL Forum і націлені на забезпечення сумісності з будинковим окабелюванням і мережевими інтерфейсами.

Як працюють модеми ADSL. Для утворення багатьох каналів модеми ADSL поділяють наявну ширину смуги телефонної лінії з використанням двох методів: частотного мультиплексування (FDM) або погашення еха.

FDM призначає одну смугу для передавання "вгору" та іншу смугу для передавання "вниз". Шлях "вниз" потім ділиться з використання техніки часового мультиплексування (TDM) на один або більше високошвидкісних каналів і на один або більше каналів з низькою швидкістю. Шлях "вгору" також мультиплексується подібним чином.

При технології погашення еха шляхи "вгору" та "вниз" перекриваються і їх ирозділення здійснюється через локальне погашення еха - ту саму техніку, яка використовується в модемах V.32 і V.34. Технологія погашення еха більш ефективно використовує ширину смуги, однак збільшує складністьі вартість. Для обидвох цих технологій фільтр, який називають розгалужувачем POTS в модемі ADSL, відділяє 4 кГц для послуг телефонії, тобто як POTS, так і ADSL можуть передавати по тих самих провідниках, виключаючи потребу в окремих лініях для послуг телефонії.

Модеми ADSL не можуть бути безпосередньо сполученими від одного місця до іншого. У телефонній станції потрібне важливе спеціальне обладнання – DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer). Функції DSLAM полягають у завершенні всіх віддалених модемів ADSL і раутерів в одному місці і висиланні трафіку даних до Internet або до іншого віддаленого призначення. DSLAM використовують більшу потужність, вищі частоти для пересилання і більше частот, ніж це може підтримувати окремий ADSL-модем або раутер. Це порівнюють з V.90, коли не можна з’єднати два модеми V.90 і отримати 56 кбіт/с, бо клієнський модем відступає до модуляції V.34, а в цьому режимі найвища швидкість – це 33.6 кбіт/с. Подібно як при V.90, користувач ADSL потребує спеціального обладнання у сервіс-провайдера, щоб отримати потік “вниз” з вищою перепускною здатністю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]