Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PART_5.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
8.54 Mб
Скачать

4). Телекомунікаційна шафа (комірка) (Telecommunication Closet - tc).

Телекомунікаційна шафа (комірка) - це місце всередині будинку, яке містить обладнання телекомунікаційної кабельної системи. Воно включає механічні закінчення і/або перехресні з’єднання для горизонтальної і магістральної кабельних систем. Для проектної специфікації телекомунікаційної шафи слід використовувати стандарт EIA/TIA-569.

Первинним завданням є забезпечення горизонтальних кросових з’єднань. Може містити проміжні або головні кросові з’єднання. Забезпечує кероване оточення для телекомунікаційного устаткування, з’єднувального обладнання і з’єднувальних муфт.

Телекомунікаційна комірка в ідеальному випадку повинна бути розташована поблизу центру будинку. Однак, якщо багато телекомунікаційних розеток вживаються біля одного кінця будинку, то більш ефективно розташувати телекомунікаційну комірку ближче до цього кінця. Телекомунікаційна комірка може бути власне коміркою, такою як приміщення швейцара, або малим простором у кутку приміщення, відгородженого перегородками. Всі мережеві кабелі, які проходять у будинку, повинні бути підведені до цього приміщення. Бажано, але не обов’язково, щоб у цьому приміщенні було окреме електричне живлення.

Рис. 3.3 . Ескіз під'єднання кабелів до комутаційної панелі.

Рекомендується, щоб провідні кабелі, які приходять у телекомунікаційну комірку, під'єднувалися із зворотнього боку комутаційної панелі. Така панель - це плоска плата з розміщеними на ній рядами гнізд типу RJ-45. Кожне гніздо нумероване відповідно до номерів настінних розеток, розміщених у будинку. Під'єднання всіх провідників до комутаційної панелі забезпечує простоту і гнучкість при управлінні мережею.

Рис. 3.4. Кросове з'єднання.

5). Горизонтальне окабелювання (Horizotal Cabling - hc).

Рис. 3.5. Максимальні відстані для горизонтального окабелювання.

Горизонтальна кабельна система поширюється від телекомунікаційної розетки до горизонтального кросового з’єднання. Фізична топологія - зірка, тобто кожна телекомунікаційна розетка/з’єднувач має свою власну позицію для механічного під’єднання в горизонтальному кросі, розташованому в телекомунікаційній комірці. Заземлення і з'єднувальний контур з нульовим потенціалом повинні відповідати вимогам TIA/EIA-607.

Горизонтальна кабельна система містить:

  • горизонтальне окабелювання;

  • телекомунікаційні входи;

  • закінчення кабелів;

  • перехресні з’єднання (крос);

  • комунікаційні входи.

Рис. 3.7. Телекомунікаційний вхід.

Комунікаційні входи - це точки закінчення кабелів в мережевих розетках, розташовані якнайближче до робочих станцій. Вони категоризовані через своє фізичне оточення (утоплений монтаж, поверхневий монтаж, модульна фурнітура, піднята підлога, наскрізний перехід), число портів і передбачений тип з’єднувача. Кожний робочий простір повинен мати як мінімум два порти інформаційного входу: один для звуку і один для даних. Вибір окабелювання наведено вище.

6). Робочий простір (Work Area - wa).

Рис. 3.6. Ескіз обладнання робочого простору.

Компоненти робочого простору розташовані від телекомунікаційного (інформаційного) входу до обладнання робочої станції. (останнє не розглядається стандартом). Вимагається, щоб адаптери, такі як симетризатори (baluns), розділювачі (splitters), фільтри середовищ тощо, були зовнішніми відносно телекомунікаційної розетки.

Монтаж робочого простору проектується так, щоб переміщення, додавання або зміни були максимально простими.

Компоненти робочого простору

  • Обладнання робочої станції - комп’ютери, термінали даних, телефони тощо

  • З’єднувальні шнури - модульні шнури, кабелі адаптерів ПК, оптоволоконні з’єднувачі тощо

  • Адаптери - симетризатори тощо - повинні бути зовнішніми відносно телекомунікаційного входу.

Незалежно від того, чи мережа базується на провідних, чи на оптоволоконних кабелях, EIA/TIA -568A рекомендує застосування багатьох кабельних шаф, розподілених по будинку. Мережа може бути вертикальною з багатьма кабельними шафами на кожному поверсі або горизонтальною з багатьма супутніми кабельними шафами. Основною кабельною структурою є зіркоподібна з найвищою функціональністю мережевих компонент, розташованих у головному розподільчому центрі (Main Distributed Center - MDC). MDC сполучений оптоволоконними магістральними кабелями з проміжними розподільчими центрами (Intermediate distribution center - IDC) при наявності магістральної кабельної системи кампусу, або з телекомунікаційними комірками (Telecommunication Closet - TC). Сполучення від TC до настільного комп’ютера здійснюється через кабель UTP або через оптоволоконний кабель. Звичайно мережева електроніка (активне обладнання) розташовується в TC і передбачає управління та сегментацію мережі на рівні поверху. TC також забезпечує точку присутності (Point of Presence - PoP), тобто точку, в якій користувачі під’єднуються до магістральної системи, для підтримки компонент структурованого окабелювання, а саме центрів взаємосполучень кабелів (кросових центрів), зберігання кабелів і зрощень до магістральних кабелів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]