Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PART_5.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
8.54 Mб
Скачать

3.4.5.Під'єднання мккс до будинків кампусу.

Розміри блоку кабелеводів, які підводяться до окремого будинку, можуть бути визначені, виходячи з розмірів будинку та його застосування. Найменші структури обслуговуються не менше, ніж 4 кабелеводами діаметром 100 мм; більші структури можуть потребувати понад 12. Для орієнтації в цьому питанні нижче в табл. 3.8 наведено оцінку потреб.

Таблиця 3.8. Оцінка потрібної кількості кабелеводів.

Загальна площа будинку, м2

Кількість кабелеводів діаметром 100 мм

Менше від 5 000

4

від 5 000 до 10 000

6

від 10 000 до 30 000

8

від 30 000 до 50 000

9

від 50 000 до 70 000

10

понад 70 000

12

Блок кабелеводів дл вводу в будинок може бути обудований бетоном або ні, залежно від визначеного часу експлуатації структури.

3.5.Комунікаційний ввід до будинку.

3.5.1.Загальні положення.

Група каналів від найближчої комунікаційної камери (Communication Vault - CV) може складатися із 4..12 кабелеводів діаметром 100 мм (4 дюйми), залитих в армований бетон. Більш точна кількість кабелеводів залежить від розміру та застосування будинку і визначається параметрами для міжбудинкової комунікаційної кабелевідної системи - МККС. Ці кабелеводи можуть бути використані для всіх комунікаційних систем в будинку.

Дуже небажано надавати комунікаційні послуги для будинку через інший будинок. Ці послуги завжди повинні приходити від найближчої комунікаційної камери. Кожна ситуація, яка вимагає іншого, повинна бути погоджена з комунікаційним підрозділом кампусу. Для будинків, непридатних до обслуговування від МККС, кабелеводи можуть закінчуватися в протяжному колодязі (pull box) на периметрі проекту в місці, вказаному відповідальним інженером. Звичайно це місце знаходиться поблизу телекомунікаційних служб.

Кабелеводи перетинають фундамент будинку як можна найближче до головного службового комунікаційного приміщення. Місце перетину повинне бути забезпечене гідроізоляцією. Всередині фундаменту, якщо кабелевід безпосередньо не досягає до головного комунікаційного приміщення, повинен бути встановлений важкий металевий калібрований ящик, який відгороджує місце перетину і дозволяє доступ до кінців кабелеводів для протягування кабелів. Металевий ящик повинен мати прикріплену і придатну до замикання кришку.

Всередині будинку кожен кабелевід або огороджений металевий кабельний лоток може бути застосований для осягнення головного службового комунікаційного приміщення. Кабелевід або лоток повинен бути максимально короткий і мати якнайменше згинів. В комунікаційному приміщенні кабелевід або кабельний лоток може мати залишок, не довший від 150 мм від поверхні, яку він перетинає. Він не може мати гострих країв ані жодних металевих підставок: кабелевід повинен закінчуватися гладкою втулкою, а кабельний лоток повинен мати заокруглені краї або пластикове забезпечення.

3.5.1.1.Вимоги до кабелеводів.

Якщо застосовуються кабелеводи, то це повинні бути металеві або пластикові труби діаметром біля 100 мм (4"), які використовують для елктричних проводів. У будь-якій точці, де потрібна зміна напряму із радіусом згину, меншим від 1000 мм (десятикратний діаметр труби), повинен бути передбачений металевий ящик з мінімальними розмірами 500*500 мм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]