Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PART_5.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
8.54 Mб
Скачать

3.3.3.4.Багаторазовість.

Іншим аспектом зміни технологій є потреба видалення або заміни кабелів. Ця потреба є додатковим аргументом на користь того, щоб кабельні лотки були достатніх розмірів і щоб радіуси згину кабелеводів були максимально великими. Неможливо видалити або замінити кабелі в переповненому або звивистому кабелеводі. Часом неможливо навіть видалити всі кабелі з кабелевода, що робить його повністю непридатним для нової кабельної системи. Слід брати до уваги цю проблему також при проектуванні та спорудженні нової інфраструктури.

3.3.3.5.Ємність.

Поміркований надлишок ємності потрібен у фізичній розподільчій інфраструктурі для пристосування до додаткових технологій і для простого переходу до нової технології через заміну нею старої. Без такої надлишкової ємності може бути необхідно перервати надання послуг користувачам для видалення старого окабелювання перед встановленням та під'єднанням нового.

3.3.3.6.Особливі вимоги.

Нижче окресвлені вимоги до проектування та спорудження комунікаційної інфраструктури у нових будинках або будинках, які реконструюються.

3.4.Міжбудинкова комунікаційна кабелевідна система.

Здатність до поширення послуг сучасних телекомунікаційних технологій у значній степені залежить від наявної інфраструктури міжбудинкових комунікацій. Як правило, чинна інфраструктура підземних кабелеводів нерегулярна, не має достатньої ємності і не є повсюдно поширена. Тому в необхідних випадках повинне бути передбачене створення нової інфраструктури, яку називають міжбудинковою комунікаційною кабелевідною системою (МККС).

МККС забезпечує підземну фізичну інфраструктуру між будинками, яка підтримує всі комунікаційні середовища кампусу. Ємність МККС повинна бути розрахована на підтримку всіх комунікаційних послуг для кампусу на найближче десятиліття. Оскільки число цих послуг може бути великим, то при проектуванні МККС повинні бути враховані численні важливі вимоги, вказані нижче. МККС конструюється із секцій і кожна секція повинна мати можливість для взаємозвязків із сусідніми секціями. Також слід передбачити можливості для доступу до МККС від зовнішніх телекомунікаційних організацій.

3.4.1.Загальна топологія мккс.

Повна МККС повинна бути прокладена між усіма будинками кампусу на підставі загального територіального плану кампусу. Вона повинна передбачати надлишкові фізичні маршрути для прокладання кабелів з метою забезпечення можливих майбутніх потреб у переміщенні окремих секцій.

МККС складається із блоків по 15 кабелеводів (труб) діаметром 100 мм, розміщених у бетоні, зміцненому сталевою арматурою, взаємозв'заних системою підземних комунікаційних камер (колодязів). Ці камери забезпечують доступ для встановлення і розведення кабелів і можуть бути використані для встановлення окремого комунікаційного лінійного обладнання. Вони також використовуються для як точки сполучення з меншими блоками кабелеводів, які ведуть до окремих будинків. Комунікаційні камери розташовуються у всіх місцях, де потрібна зміна напрямку головних блоків кабелеводів, або де потрібне підведення до будинку, але завжди не далі, ніж на 100 м одна від одної, шоб змінімізувати згини в блоку кабелеводів і зменшити відстані протягування кабелів для спрощення встановлення або видалення кабелів протягом часу експлуатації системи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]