Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PART_5.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
8.54 Mб
Скачать

3.10.1.4.Вимоги до кабельних магістралей під фальш-стелею.

В окремих випадках практично встановлювати кабелевід тільки через стіну-перегородку, а потім використовувати простір під підвісною фальш-стелею для прокладання кабеля до кабелеводу у вертикальній стіні з комунікаційною розеткою. Важкодоступні області під фальш-стелею не можуть бути використані для кабельних магістралей. Для цього придатні тільки фальш-стелі із панелями, що знімаються, розташовані на висоті не більше від 2.5 м від підлоги.

При проектуванні необхідно передбачити відповідні засоби для підтримки кабелів та провідників, укладених під фальш-стелею. З цією метою не можна використовувати стержні і дроти, на яких підвішена стеля. Кабелі та провідники не можна укладати безпосередньо на панелі фальш-стелі. Для кабельних магістралей під фальш-стелею необхідна не менше від 150 мм відстані по вертикалі.

3.10.1.5.Щільність розташування телекомунікаційних розеток.

Комунікаційні розетки для даних повинні бути розміщені всюди, де можуть бути потрібні робочі станції протягом часу використання будинку. На кожному місці розташування комунікаційної розетки необхідно передбачити встановлення електричної арматурної коробки розмірами 101*101*57 мм. Зовні коробка закривається покришкою. Непотрібно відразу підводити кабелі до кожної розетки, але слід передбачити кабелевід і коробку під розетку під час проектування або реконструкції, щоб потім при потребі без труднощів і меншим коштом встановити кабель. При проектуванні нових або реконструкції старих приміщень слід дотримуватися таких правил.

  • У приміщеннях із змінним використанням на поверсі слід передбачити мережеву розетку на кожні 10..20 м2 площі. Ця щільність може змінюватися залежно від поточного і проектованого використання. Наприклад, в музеї потрібно менше розеток, а в дослідницькій чи навчальній лабораторії - більше. Такі ж вимоги ставляться до адміністративних приміщень тощо.

  • Не менше від 2 комунікаційних розеток слід передбачити в інших приміщеннях із змінним застосуванням, хіба що площа приміщення менша від 10 м2. Це правило введене тому, що часто потрібно під'єднати понад один пристрій для робочої станції в кімнаті.

  • Прийнято передбачати 2 комунікаційні розеткив навчальних приміщеннях загального призначення: одну біля стола лектора і другу поблизу віддаленої стіни, де можна розмістити проекційне обладнання.

  • В житлових приміщеннях гуртожитків передбачають встановлення однієї розетки. У спільних приміщеннях для навчання встановлюють два під'єднання в одній розетці.

  • Розетки слід встановлювати поблизу місць імовірної потреби в них. Не слід вважати, що кабелі можна потім прокласти вздовж плінтусів. Наприклад, в офісних приміщеннях слід розміщати розетки на протилежних стінах кімнати, щоб потрібні послуги були доступні навіть коли користувач змінить положення стола і т. п.

  • У навчальних приміщеннях звичайно до розетки підводять один кабель, однак можна забезпечити два під'єднання, якщо кабелевід дозволяє укласти два кабелі.

  • Для телефонного окабелювання можна використовувати ті самі горизонтальні кабельні лотки, кабелеводи і розеткову арматуру. Однак у більшості випадків телефонний кабель повинен монтуватися в окрему арматуру, яка вставляється в коробку. Технології телефонних послуг не змінюються так швидко, як технології передавання даних, тому останні можуть потребувати зміни фізичних середовищ протягом часу експлуатації комунікаційних систем кампусу. Якщо кабелевід, підведений від горизонтальної розподільчої системи до комунікаційної розетки, використовується спільно, то головне підведення повинне мати діаметр 25 мм і підведення між коробками може бути діаметром 20 мм.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]