Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекоменд щодо викон курс робіт(ЕП,ПДП).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
140.29 Кб
Скачать
  1. Складання та затвердження плану

При складанні плану курсової роботи слід керуватися зразком, що наведений у Додатку В.

На розсуд автора за узгодженням з керівником перелік питань, що розглядаються в роботі, може змінюватися, але найбільш придатним є план, що складається з “Вступу”, трьох розділів, “висновків та пропозицій”.

План складається у двох примірниках, що затверджуються керівником. Один примірник залишається у студента, другий – у керівника.

  1. Викладення основного матеріалу

У Вступі необхідно обґрунтувати актуальність обраної теми, визначити мету та завдання курсової роботи. Актуальність, як правило, може бути обґрунтована наступним чином. Актуальність - важливість, істотність, злободенність чогось для справжнього моменту часу. Саме слово походить від латинського actualis - дійсний, справжній. Як синонімів актуальності можна навести слова життєвість, нагальність, важливість, своєчасність, сучасність. Існують такі стійкі словосполучення, як «актуальна тема», «актуальне питання», «актуальне завдання» і т.д. Актуальна тема завжди цікава, користується попитом, зачіпає думки і почуття. Актуальне завдання - те, яке повинна бути вирішена в першу чергу.

Далі у “Вступі” слід формувати мету дослідження, наприклад, вивчити конкретну проблему, а також завдання, за допомогою яких ця проблема вирішується, організацію виробничого процесу та окремих технологічних операцій на конкретних підприємствах, виявити недоліки, невирішені проблеми, зазначити наявні резерви, а на цій підставі дати конкретні пропозиції щодо усунення виявлених недоліків, вирішення проблем, залучення до господарського обліку виявлених резервів.

У першому розділі курсової роботи, як правило, слід висвітлювати загальнотеоретичну частину обраної теми. Тут студенти повинні дати детальну характеристику проблеми за обраною темою, розкрити сутність та роль питання, що вивчається для економіки України, відобразити завдання підприємств певної галузі/напрямку діяльності/ у розвитку економіки держави.

У даному питанні розглядаються основні поняття, категорії, стан та динаміка процесів, що вивчаються, завдання, що стоять перед підприємствами даної галузі. Теоретичні положення обов’язково мають бути підкріплені статистичними даними з офіційних статистичних щорічників України та відомчих статистичних збірників. Такі статистичні дані слід наводити у вигляді таблиць з їх наступним аналізом.

У другому розділі курсової роботи з дисципліни “Економіка підприємства” слід провести аналіз діяльності віртуального підприємства.

Дані про діяльність підприємства наведені в таблицях "Ексель" та обираються згідно варіанту по таблиці варіантів. Номер варіанту визначається за двома останніми цифрами залікової книжки .

На основі наведених показників слід розрахувати показники яких не вистачає та провести аналіз 12-ти таблиць, що наведені у завданні.

Виконуючи це питання студент засвідчує вміння проводити обчислення деяких показників з курсу "Економіка підпроиємства", аналізувати статистичні дані наведені в аналітичних таблицях та володіти ПЕОМ. До таблиць (за вибором студента) слід виконати графіки та діаграми (стовбчикову, лінійну, секторну).

У третьому розділі слід провести аналіз сучасних проблем по темі, навести шляхи їх можливого вирішення, закордонний або передовий вітчизняний досвід успішного впровадження інновцій по темі дослідження, що призвели до покращення діяльності підприємства, або до вирішення існуючих на ньому проблем. Уцьому ж розділі студент може навести свої власні пропозиції щодо вирішення існуючих по темі проблем, які є типовими для більшості підприємств.

У “Висновках та пропозиціях” студенти мають підвести коротенькі підсумки дослідження: у декількох словах нагадати про актуальність обраної теми, розкрити у загальних рисах загальнотеоретичні проблеми, перерахувати основні напрями дослідження та його основні результати, зазначити конкретні шляхи усунення виявлених недоліків, вирішення проблем, залучення до господарського обігу виявлених резервів з зазначенням очікуваного економічного ефекту від таких пропозицій.