Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод рекоменд щодо викон курс робіт(ЕП,ПДП).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
140.29 Кб
Скачать
  1. Вибір теми курсової роботи

Вибір теми курсової роботи студенти здійснюють самостійно або за сприяння викладачів кафедри економіки та менеджменту. Перелік тем курсових робіт додається (Додаток А, Б).

Коригування обраної теми може здійснюватися науковим керівником з урахуванням особливостей обраного об’єкту дослідження, а заміна обраної теми на іншу може проводитися тільки з дозволу завідуючої кафедрою за наявних обставин.

Обираючи якусь певну тему, студентам слід враховувати практичне знання питання, що вивчається, його актуальність, ситуацію на конкретному ринку, учасником якого є підприємство, обране як об’єкт дослідження, очікуваний ступінь корисності для підприємства рекомендацій, що будуть опрацьовані за результатами дослідження.

Закріплення обраних тем за студентами здійснюється рішенням кафедри.

Керівник курсової роботи також призначається рішенням кафедри. Надалі усі необхідні консультації та методичні рекомендації з підготовки та написання курсової роботи студенти отримують у свого керівника.

  1. Підбір літератури та інших інформаційно-статистичних джерел

Важливі принципові положення, що мають актуальний характер, містяться у законах, прийнятих Верховною Радою України, Указах Президента, постановах Кабінету Міністрів України. Виключно важливим є також підбір та використання різноманітних відомчих матеріалів відповідних міністерств і відомств, у залежності від специфіки обраного об’єкту дослідження.

Посилити практичну спрямованість курсової роботи дозволить використання матеріалів, пов’язаних з діяльністю обраного об’єкту дослідження, його окремих підрозділів.

З метою використання новітніх джерел студентам слід стежити за щомісячними виставками надходжень новітньої літератури до бібліотеки університету, а також регулярно працювати з електронним каталогом. Особливу увагу слід звернути на вивчення статей періодичних видань добір літератури за окремими проблемами, праць та наукових розробок викладачів кафедри з проблем теми курсової роботи.

З метою подальшого оформлення списку використаної літератури у кінці роботи у процесі знайомства з літературою за обраною темою необхідно вести позначки про найбільш потрібні місця окремих першоджерел, при цьому записують прізвище автора з ініціалами, точну назву статті чи книги, назву видавництва, місто, де здійснене видання, рік видання, номер сторінки. Такі позначки полегшують у подальшому пошук літератури при більш глибокому вивченні матеріалів для написання тексту курсової роботи.

Різноманітні статистичні та інформаційні джерела та дані, наведені у них дають можливість студентам: провадити порівняльний аналіз розвитку тієї чи іншої галузі діяльності, що вивчається, виявити тенденції збільшення обсягів вироблюваної продукції, виконуваних робіт, наданих послуг, розширення ринків збуту; порівнювати результати діяльності конкретного підприємства з роботою аналогічних підприємств, з середніми показниками по Україні у цілому.

Для студентів надзвичайно важливо ознайомитися з чинними інструкціями, положеннями, методичними рекомендаціями, нормативними, довідковими та іншими відомчими матеріалами, що стосуються обраної теми.

Такий попередній підбір та ознайомлення з літературними інформаційно-статистичними джерелами, працями та науковими розробками викладачів кафедри, а також з відомчими матеріалами дасть змогу студентам самостійно скласти план курсової роботи, який потім коригується науковим керівником роботи.