Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теорія.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
19.13 Кб
Скачать

2 Рівне виборче право. Формальна та матеріальна рівність виборчого права.

РІВНЕ ВИБОРЧЕ ПРАВО - - один з осн. принципів виборів, передбачених конституціями і законами більшості країн світу та між-нар.-прав. актами. Є показником демократизму виборів, рівня розвитку безпосеред. і представн. демократії, конст.-правового статусу людини і гр-нина в кожній країні. В Україні Р. в. п. передбачено і гарантовано чинною Конституцією (ст. 71, 76, 103, 141) та Законами «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим» (обидва — 1998), «Про вибори Президента України» (1999), «Про вибори народних депутатів України» (2001).

Принцип Р. в. п. означає, що всі гр-ни України беруть участь у виборах на рівних засадах, тобто кожний виборець має однакову з ін. виборцями кількість голосів при голосуванні, голосує лише один раз однаковою з ін. виборцями кількістю виборчих бюлетенів за однакову кількість кандидатів, зареєстрованих у встановленому законом порядку, і кожний гр-нин може вважатися обраним лише на однакових з іншими умовах (щодо участі виборців у голосуванні, встановлення результатів голосування, визначення кандидата обраним тощо) та одержує у разі обрання лише один мандат. За своєю суттю Р. в. п. означає, що голос кожного виборця має рівну з іншими вагу, тобто вплив на результати виборів. Кожен виборець, як правило, має один голос по кожному виду виборів, зокрема під час парламенських, президентських чи місц. виборів, хоча ці вибори можуть поєднуватися.

Водночас при змішаній виборчій системі, зокрема під час виборів народних депутатів України (напр., при мажорит.-пропорц. системі виборів), виборці мають по два голоси — один по одномандатному та один по багатомандатному загальнодерж. виборчому округу. Р. в. п. забезпечується комплексом способів і засобів правового, орг., фін., інформ., матеріально-тех. та ін. характеру. Так, рівність умов виборів для кандидатів під час виборів нар. депутатів України забезпечується утворенням одномандат. виб. округів з приблизно однаковою кількістю виборців, тобто за єдиними нормами представництва, створенням рівних можливостей для кандидатів під час реєстрації їх виборчими комісіями, при веденні передвиборної агітації тощо.

3 Пряме виборче право. Особисте голосування, кореспонденційне голосування та голосування через представника.

Принцип прямого виборчого права визначає право громадян обирати кандидатів на виборах безпосередньо. Конституцією передбачаються прямі вибори народних депутатів України, Президента, депутатів сільських, селищних, міських, районних у містах, районних та обласних рад та сільських, селищних, міських голів.

4 Поняття та зміст вільних виборів. Гарантії реалізації вільних виборів в Україні.

Принцип вільних виборів є одним із основоположних принципів виборів. В Україні цей принцип уперше був задекларований на рівні Основного Закону в Конституції 1996 року. Принцип вільних виборів означає, що в процесі їхньої організації і проведення повністю виключається будь-який примус щодо участі або неучасті як у виборах у цілому, так і власне у самій процедурі голосування, а також виключається тиск на виборця при визначенні ним, як йому голосувати на виборах.

Ураховуючи положення ст. 21 Загальної декларації прав людини, якою передбачено, що кожна людина має право брати участь в управлінні своєю країною безпосередньо або через вільно обраних представників, в українській Конституції одразу декілька статей закріплюють положення, які запроваджують та гарантують реалізацію принципу вільних виборів. Так, ст. 5 Конституції України гарантується право народу на здійснення влади безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Стаття 38 передбачав, що громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування. З іншого боку, ст. 71 Конституції встановлює, що вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Послідовна реалізація принципу вільних виборів передбачає, що при визначенні їхніх результатів не береться до уваги відсоток участі громадян у виборах. Саме таке розуміння цього принципу сьогодні притаманне законодавству більшості країн світу. В Україні також запропоновано такий підхід і на виборах народних депутатів України, і на виборах депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, і на місцевих виборах. Єдиний виняток становлять вибори Президента України, які, як відомо, мають свої особливості, власне на які ми вже звертали увагу у першому параграфі цього розділу.

Загальний підхід до вільних виборів вимагає в процесі їхньої організації і проведення реалізації повною мірою та в порядку, передбаченому законодавством України, таких конституційних прав, як права на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, права збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію, право на свободу об'єднання в політичні партії та громадські організації для здійснення та захисту своїх прав і свобод і задоволення політичних та інших інтересів, права збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги, походи і демонстрації. З цього погляду сучасний масив законодавства України вимагає суттєвого вдосконалення.

Формою вираження принципу вільних виборів є процедура таємного голосування. У пункті 3 ст. 21 Загальної декларації прав людини було закріплено, що вибори «повинні проводитися шляхом таємного голосування або через інші рівноцінні форми, що забезпечують свободу голосування». Однак уже у ст. З Протоколу № 1 до Європейської конвенції про захист прав людини і свобод фіксується зобов'язання держав проводити вільні вибори «шляхом таємного голосування в таких умовах, які забезпечують вільне волевиявлення народу...»

В Україні голосування на всіх виборах представницьких органів державної влади та органів місцевого самоврядування проводиться шляхом таємного заповнення виборчих бюлетенів.