Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
#16-Pidsumk_Zanya-U.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
103.42 Кб
Скачать
  1. Рентгенографія

  2. Вітальне забарвлення

  3. Холодова проба

  4. Зондування

  5. Електродонтодіагностика

11. Хвора Б. 20 років, звернулася зі скаргами на біль у 23 зубі при прийманні кислої чи солодкої їжі. Біль зникає після усунення подразників. Скарги з'явилися два тижні тому. На вестибулярній поверхні 23 зуба виявлена овальна біла пляма розмірами 2-3 мм. Поверхня плями шорстка, забарвлення метиленовим синім не зникає після змивання його водою. Поставте най вірогідніший діагноз.

  1. Гострий початковий карієс

  2. Хронічний початковий карієс

  3. Плямиста форма флюорозу

  4. Початкова стадія некрозу емалі

  5. Місцева гіпоплазія емалі.

12. Хвора С., 25 років звернулась до клініки терапевтичної стоматології зі скаргами на короткочасний біль у 46 зубі, який виникає при попаданні твердої їжі в 46 зуб. Після усунення подразника біль відразу зникає. Вказані скарги з'явились кілька місяців тому. Об’єктивно на дистальній контактній поверхні 46 зуба каріозна порожнина в межах шару плащового дентину. Вхідний отвір великий. Дентин твердий, пігментований, важко знімається екскаватором, зондування дна та стінок каріозної порожнини безболісне. Вертикальна та горизонтальна перкусія 46 зуба безболісна. ЕОД – 6 мкА. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Гострий середній карієс

  2. Хронічний середній карієс

  3. Хронічний глибокий карієс

  4. Гострий глибокий карієс

  5. Хронічний періодонтит

13. У хворого В., 30 років, скарги на наявність каріозної порожнини у зубі верхньої щелепи. Каріозна порожнина з`явилася 5 місяців тому. При об`єктивному обстеженні у 26 зубі виявлена каріозна порожнина з широким вхідним отвором, розміщена у межах плащового дентину. Каріозна порожнина не сполучається з порожниною зуба. Дентин дна і стінок каріозної порожнини твердий, пігментований. Який попередній діагноз.

    1. Хронічний глибокий карієс.

    2. Хронічний поверхневий карієс.

    3. Гострий середній карієс.

    4. Гострий глибокий карієс.

    5. Хронічний середній карієс.

14. Хвора Н. скаржиться на гострий короткочасний біль в зубі нижньої щелепи від термічних та хімічних подразників. Зуб раніше не лікувався, біль з`явився близько місяця тому. Об`єктивно: на жувальній поверхні 36 зуба виявлена глибока каріозна порожнина у межах навколопульпарного дентину, з навислими крейдоподібного кольору краями емалі. Дентин дна і стінок розм`якшений. Зондування дна слабоболісне. Від холодового подразника виникає короткочасний біль. ЕОД - 8 мкА. Поставте діагноз.

  1. Хронічний глибокий карієс

  2. Гострий середній карієс.

  3. Гіперемія пульпи.

  4. . Гострий глибокий карієс.

  5. Хронічний фіброзний пульпіт.

15. Хвора Л., 26 років, скаржиться на біль в 24 зубі при попаданні холодної чи гарячої їжі. Об'єктивно : на медіальній контактній поверхні 24 зуба є глибока каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину, виповнена розм’якшеним слабопігментованим дентином. Зондування дна каріозної порожнини та реакція на холодовий подразник болючі, біль зникає зразу після припинення дії подразника. Який найбільш ймовірний діагноз?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]