Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма РП 2011.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
514.56 Кб
Скачать

8.3. Підсумковий контроль знань

Оцінювання знань студентів з науки «Розвиток персоналу», формою підсумкового оцінювання контролю якої є іспит, здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань. Успішне виконання студентом завдань поточного контролю є умовою успішної участі його у складанні іспиту.

Об’єктом контролю знань студентів у формі іспиту є результати виконання письмових екзаменаційних завдань. На іспит виносяться вузлові питання науки «Розвиток персоналу», що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати отриманні знання і застосовувати їх при вирішенні практичних задач тощо. Перелік питань, що охоплюють зміст програми, наведений у пункті 8.1.

Екзаменаційний білет для студентів денної та вечірньої форм навчання містить 6 завдань (три теоретичних питань, тестові завдання і дві задачі), кожне з яких оцінюється за шкалою 10, 8, 6, 0 балів.

Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно).

В разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів (до 60%), він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результати поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що на іспиті студент набрав не менше 30 балів).

Якщо на іспиті студент набрав менше 30 балів, а отже отримав незадовільну оцінку, загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю.

До екзаменаційної відомості заносяться сумарні результати в балах поточного контролю та іспиту. Сума балів поточного і підсумкового контролю зі 100-бальної шкали оцінювання переводиться в 4-бальну систему та шкалу за системою ECTS наступним чином:

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90 -100

5 (відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

D

66-69

3 (задовільно)

E

60-65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0-20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

До екзаменаційної відомості заносяться:

  • кількість балів за результатами поточного контролю;

  • кількість балів за результатами іспиту;

  • загальна кількість балів;

  • підсумкова оцінка за 4-бальною системою;

  • оцінка за шкалою ECTS.

Студенти, які набрали за результатами поточного і підсумкового контролю від 21 до 59 балів, після належної підготовки мають право повторно складати іспит.

Студенти, які набрали за результатами поточного і підсумкового контролю від 0 до 20 балів, зобов’язані пройти повторний курс вивчення навчальної дисципліни та повторно скласти іспит.

Об’єктом поточного контролю знань студентів заочної форми навчання є індивідуальні обов’язкові та вибіркові завдання: особливістю організацію поточного контролю знань студентів цієї форми навчання є обмежені можливості викладача щодо здіснення оцінки рівня опанованих знань і практичних навичок студентів під час практичних занять з навчальної дисципліни. Тому важливе значення надається контролю за виконанням самостійних завдань за місцем роботи студентів.

Студент заочної форми навчання виконує два індивідуальних самостійних завдань. Перше завдання є обов’язковим для всіх. Друге завдання студент вибирає самостійно з восьми варіантів таким чином, щоб на одному підприємстві ті самі варіанти завдань у різних студентів не повторювалися. Виконання завдання №2 здійснюється на основі даних організації за останні два – три роки.

Якщо на одному підприємстві працює більш восьми студентів заочної форми навчання тоді вони разом з викладачем визначають додаткові завдання для кожного студента і таким чином домовляються, хто які завдання включає у свій звіт і захищає на кафедрі. Студенти з одного підприємства свої звіти подають викладачеві на перевірку одночасно разом. Студенти заочної форми навчання при виконанні індивідуальних самостійних завдань після титульного аркуша розміщує звіт про виконання індивідуального завдання №1, а далі - №2 . Обсяг звіту має бути в межах 10-15 сторінок.

Граничний термін подання звіту на кафедру управління персоналом та економіки праці – за 3 тижні до початку екзаменаційної сесії. Звіти, що надійдуть на кафедру пізніше встановленого терміну, не розглядаються і не оцінюються.

Оцінка виконання студентом заочної форми навчання кожного окремого завдання №2 має чотири рівні: 0, 3, 4 і 5 балів.

Викладач оцінює звіт про виконання студентом заочної форми навчання індивідуального самостійного завдання №2 за такими критеріями:

Оцінка

Критерії

5 балів

Студент бездоганно виконав індивідуальне завдання і належним чином його оформив у своєму звіті. Інформацію добре ілюстровано фактичними даними, обґрунтовано пропозиції студента щодо поліпшення стану розвитку персоналу.

4 бали

Індивідуальне завдання в цілому виконано, але мають місце окремі недоліки: бракує частини інформації або вона є суперечливою на різних сторінках звіту, відсутні необхідні ілюстрації, пропозиції студента недостатньо обґрунтовано або вони є нереальними.

3 бали

Індивідуальне завдання в основному виконане, але мають місце окремі недоліки у роботі, ряд розрахунків на сторінках завдання виконано неправильно, відсутній належний аналіз інформації, пропозиції студента недостатньо аргументовані або вони є нереальними.

0 балів

Індивідуальне завдання не виконано або мають місце суттєві недоліки: відсутні статичні дані, розрахунки виконано неправильно, бракує пропозицій студента щодо розвитку персоналу.

Примітка: Викладачеві надається право зменшувати загальну оцінку з виконання індивідуальних практичних завдань на 2 бали у разі незадовільного оформлення звіту.

Виконання одного вибіркового завдання студентами заочної форми навчання оцінюється аналогічним чином і може становити відповідно 5, 4, 3 та 0 балів. Результати поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 20 балів (включно).

Екзаменаційний білет для студентів заочної форми навчання містить 10 завдань (шість теоретичних питань, два тестові завдання і дві задачі), кожне з яких оцінюється за шкалою 10, 8, 6, 0 балів. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 100 балів (включно).