Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
етика нотаріуса.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
964.61 Кб
Скачать

Питання для обговорення

1. Чи повинні передбачатися Законом України «Про нотаріат» заходи громадського впливу за порушення нотаріусом правил етики?

2. За яких умов загальні збори нотаріусів регіону можуть звернутися до відповідного управління юстиції з поданням про зупинення нотаріальної діяльності нотаріуса?

3. За яких умов загальні збори нотаріусів регіону можуть звернутися до відповідного управління юстиції з поданням про анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю за порушення правил етики нотаріусом?

4. Чи може бути підставою для анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю за порушення правил етики нотаріусом, якщо він без поважних причин не відвідував загальні збори регіонального відділення нотаріальної палати?

5. Що слід розуміти під «професійним контролем»? Хто його здійснює?Проналізуйте практику РФ.

6. Які основані завдання професійного контролю? Хто його здійснює? Проаналізуйте практику РФ.

7. Чим відрізняється професійний контроль від адміністративного? Хто їх здійснює? Чи охоплюється професійний контроль правилами етики, передбаченими Кодексом професійної етики нотаріусів України?

8. Яким нормативним актом регламентується порядок проведення професійного контролю нотаріальними палатами? Проналізуйте практику РФ.

9. Який порядок проведення професійного контролю за діяльністю нотаріусів нотаріальним палатами

(строки, види перевірок, особи, які здійснюють такі перевірки, предмет перевірки)? Проаналізуйте практику РФ.

10. Яким актом оформлюються результати перевірок діяльності нотаріуса у порядку здійснення професійного контролю? Проаналізуйте практику РФ.

11. Які дії нотаріуса, якщо він не погодиться з результатами перевірки його діяльності нотаріальною палатою? Проналізуйте практику РФ. Запропонуйте свої варіанти вирішення даної правової ситуації

12. Які наслідки тягнуть за собою негативні акти перевірок нотаріальної палати щодо діяльності нотаріуса?

13. Чи є підставою для застосування заходів громадського впливу до члена нотаріальної палати за несплату членських внесків, але при цьому активна участь у справах палати, зокрема, участь в усіх заходах, які проводить палата: виступи на конференціях, круглих столах, організація зустрічей з іноземними колегами, постійна публікація наукових та практичних статей у спеціальному журналі для нотаріусів.

14. Чи може бути предметом перевірок нотаріальної палати бухгалтерська та статистична звітність, правильність стягнення нотаріальних тарифів з фізичних та юридичних осіб, правильність сплати членських внесків нотаріусами?

15. Чи можуть до нотаріуса більше двох разів протягом календарного року застосовуватися заходи громадського впливу?

16. Які наслідки настануть для нотаріуса, якщо до нього протягом календарного року застосовувалися більше двох разів заходи громадського впливу?

17. За яких умов загальні збори нотаріусів регіону можуть звертатися до відповідного управління юстиції з поданням про зупинення діяльності нотаріуса?

18. Проаналізуйте ч. 2 ст. 18 Кодексу професійної етики нотаріусів України, а також ст. 12 Закону України «Про нотаріат». Як між собою ці дві норми узгоджуються щодо питань професійної етики?

19. Який порядок вжиття заходів громадського впливу до нотаріуса?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]