Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
реферат.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
1.08 Mб
Скачать

Види газонаполнених пластмас[ред. • ред. Код]

Розрізняють газонаповнені пластмаси із замкнуто-комірчастою структурою (пінопласти) і відкрито-пористою структурою (поропласти), в яких елементарні комірки або пори з'єднуються між собою і з навколишнім середовищем.

Застосування[ред. • ред. Код]

Газонаповнені пластмаси застосовують в авіабудуванні, в меблевій промисловості, при будівництві житлових будинків і ін.

Зокрема Поролон — м'який пружний поропласт на основі ППУ. Назва поролон походить від назви торгової марки «Поролон» в сучасних рятувальних жилетах використовують пінопласт або пінополістирол замість натуральної пробки.

Пороло́н — торговельна назва пінополіуретану. У Радянському Союзі був в основному скандинавської фірми Porolon, звідки і пішло загальне ім'я "поролон". Являє собою еластичний, м'який, пористий матеріал, що складається зі тонкостінних пор, наповнених повітрям. Частка повітря може складати до 97% об'єму, припустимою нормою є 90%. Використовується як опорний чи пом'якшуючий матеріал для надання виробам пружності ташумоізоляції. Широко застосовується у виробництві меблів.

Поролон є дуже міцним за своїми хімічними властивостями матеріалом, безпечним та випробуваним. Він не містить речовин, що спричиняють алергію, не пліснявіє, не виділяє пилу. Поролон є гігієнічним та безпечним для здоров'я людини.

За своєю хімічною природою поролон є поліуретаном.

Пінопла́сти — газонаповнені пластмаси з пористою структурою, які складаються з комірок, що не сполучаються, отримані з синтетичних смол; характеризуються низькою щільністю та високими тепло- і звукоізоляційними характеристиками.

Пінопласти бувають

  • поліуретанові,

  • полівінілхлоридові,

  • поліетиленові,

  • карбамід-формальдегідні,

  • полістиролівфенольні, і

  • формальдегідні.

Пінопласт не розчиняється і не набухає у воді, практично не вбирає вологу, довговічний і стійкий до гниття. • Пінопласти володіють високими теплоізоляційними властивостями за умови, що температура експлуатації (конкретного виду пінопласту) не перевищує температури його деструкції (руйнування, втрати структури)[1];

• Пінопласти надзвичайно легкі матеріали, завдяки чому вони досить зручні в монтажі, укладанні і кріпленні[2];

• Пінопласти, дозволені до застосування в будівництві і для упаковки, не є токсичними матеріалами, деякі його види (наприклад, пінополістирол) припустимі для контакту з харчовими продуктами, що дозволяє широко використовувати його в якості упаковки продуктів харчування і для одноразового посуду (проте слід інформувати споживача про небезпеку його нагрівання);

Пінопласт (в основному пінополістирол) застосовується для теплоізоляції існуючих споруд і використовується як утеплювач при будівництві котеджів,будівель, промислових об'єктів. Вологостійкі якості пінопласту роблять його незамінним для утеплення підземних частин будівлі, фундаментів, стінпідвалівцокольних поверхів, де застосування інших видів теплоізоляції неприпустимо унаслідок капілярного підняття ґрунтових вод. Застосування пінопласту оберігає гідроізоляцію від шкідливої дії довкілля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]