Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 6_1 студентам.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
214.53 Кб
Скачать

Об'їзд танка, що зупинився

Мінні поля, встановлені системами дистанційного мінування противника, обходяться, а за неможливості їх обходу долаються по проходах, які пророблюються інженерними підрозділами, групами розмінування рот, групою розгородження батальйону і з використанням переносних комплектів розмінування.

На привалах побудова колони не порушується, машини зупиняються на правому узбіччі дороги не ближче 10м одна від одної або на дистанції, установленій командиром. Танки ставляться під крони дерев, у радіолокаційній тіні предметів, а на відкритій місцевості маскуються штатними маскувальними покриттями і місцевими матеріалами.

Особовий склад виходить з машин тільки за командою (сигналом) командира танка і розмішується для відпочинку праворуч від дороги. У машинах залишаються спостерігачі (навідники гармат) і радіо телефоністи командирських машин.

Екіпаж проводить контрольний огляд і спільно з призначеним на допомогу їм особовим складом проводять технічне обслуговування. Машини, які вийшли з ладу у ході маршу, зупиняються на правому узбіччі дороги або відводяться у бік . Екіпажі (водії) машин визначають причини несправностей і вживають заходів щодо їх усунення. Після усунення несправностей машини продовжують рух приєднуючись до колони, що проходить, місця у колонах своїх підрозділів вони займають на привалах. Обгін колон у русі. забороняється.

У випадку відставання танку від колони взводу командир танку негайно доповідає про це командиру взводу.

Поранені та хворі після надання їм медичної допомоги евакуюються у найближчі медичні пункти (установи), а за неможливості евакуації прямують із своїми підрозділами або з медичним пунктом батальйону.

У горах особлива увага приділяється перевірці справності ходової частини і механізмів управління машин, вивченню важко-прохідних ділянок маршруту, визначенню порядку їх подолання й організації регулювання руху на цих ділянках. На всіх машинах мають бути заздалегідь підготовлені спеціальні пристосування для запобігання скочування машин підчас зупинок на підйомах і спусках. Дозорний танк висипається на меншу, ніж у звичайних умовах, віддаль; для охорони колон батальйону з тилу, як правило, виділяється безпосередня охорона силою до взводу. Підчас руху по закритих ділянках маршруту, у місцях можливих обвалів, каменепадів і осипань, а також на ділянках, де можливе влаштування противником загороджень, звичайно висипається безпосередня охорона й виставляються спостерігачі, які після проходження колони продовжують рух позаду неї, а на черговому привалі приєднуються до своїх підрозділів. Швидкість руху на підйомах, спусках та інших важко прохідних ділянках може знижуватися, а дистанції між машинами можуть збільшуватися до меж, які забезпечують рух. Перевали, ущелини, гірські проходи, каньйони і тунелі підрозділи долають, як правило, безупинно у суворо встановленому порядку. Танк у випадку вимушеної зупинки відводиться у місце, де він не буде заважать руху колон.

Під час здійснення маршу у лісі і під час руху у місті віддаленість дозорного танку від ГПЗ (ГД) і дистанції між машинами у колоні скорочуються. На перехрестях, де утруднене орієнтування, виставляються добре видимі покажчики або організується регулювання руху.

На здійснення маршу в степовій місцевості істотний вплив справляють: наявність сипучих пісків і солончаків, незначна рослинність, обмежена кількість або повна відсутність джерел води, високі температури та їх різкі добові коливання, піщані бурі.

Тому, організуюче марш у степовій місцевості, командир танка зобов'язаний: забезпечити ретельну підготовку озброєння і техніки до руху в умовах високих температур, бездоріжжя та піщаної місцевості: детально вивчити маршрут руху в умовах прохідності на окремих його ділянках;

указати азимут напрямку руху (дати вказівки щодо підготовки вихідних даних для руху з використанням навігаційної апаратури) і порядок позначення маршруту на ділянках, де орієнтування за місцевими предметами ускладнене; забезпечити екіпаж додатковими ємностями, Флягами, необхідним запасом води, а також таблетками препарату для знезаражування води; передбачити заходи щодо запобігання особовим складом теплових ударів. Під час піщаних бур, які ускладнюють орієнтування - рух з дозволу старшого командира може призупинятися. Залишати в дорозі одиночні машини забороняється.

Зимою перед маршем командир танка організує підготовку озброєння, техніки до роботи в умовах низьких температур і вживає заходів щодо запобігання обмороження особового складу і забезпечення машини пристроями для підвищення їх прохідності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]