Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Електромагнітні вимикачі.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
175.1 Кб
Скачать

Експлуатаційне обслуговування вимикача

Періодичність оглядів і ремонтів вимикача визначаються умовами роботи. Є такі види експлуатаційного обслуговування: огляд, поточні та капітальний ремонти.

Огляди здійснюються: перший, через місяць після включення або після 100 - 150 звичайних робочих переключень; наступні огляди 1 раз у 6 мес. або після 2000 - 2500 переключень, а також після кожного відключення струму к. з. При огляді визначається зовнішнє стан кріплень перемикаючого механізму та всіх болтових і шплінтових з'єднань, а також стан дугогасильної камери. Стан усіх доступних зовнішньому оглядові деталей перевіряється при включеному та відключеному вимикачі, при цьому переключення виконується спочатку вручну, а потім ключем керування.

Поточний ремонт здійснюється через кожні 10000 робочих переключень, але не рідше одного разу в 3 роки, а також після трьох відключень струму к. з. При поточному ремонті, крім робіт, що виконуються при огляді, виконується інструментальна перевірка механічних кріплень, а також вимірювання величин відповідно до додатка.

Капітальний ремонт здійснюється в міру потреби, а також після 50000 переключень. При капітальному ремонті вимикач цілком розбирають, заміняють неповноцінні і зношені деталі, окремі вузли модернізують. Обсяг капітального ремонту визначається експлуатаційним і ремонтним персоналом, що повинний оцінити можливість надійної роботи вимикача й окремих його деталей.

Переваги електромагнітних вимикачів:

- повна вибухо- і пожежобезпечність;

- мале зношування дугогасильних контактів;

- придатність для роботи в умовах частих ввімкнень і вимкнень;

- відносно висока вимикаюча здатність.

Недоліки:

- складність конструкції дугогасильної камери з системою магнітного дуття;

- обмежена верхня межа номінальної напруги (15-20 кВ);

- обмежена придатність для зовнішньої установки.

8