Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktichna_robota_f.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
31.25 Кб
Скачать

Практична робота № 3

Тема: Визначення порядку нарахування непрямих податків

Мета: Закріпити теоретичні знання та отримати практичні навики,

виховувати відповідальність за розрахунки по визначенню

порядку нарахування непрямих податків

Література : Оспіщев В.І. « Фінанси »

Вхідний контроль:

  1. Податки — це обов'язкові платежі:

  1. юридичних осіб до місцевих бюджетів залежно від розмі­ру доходів;

  2. фізичних осіб до бюджетної системи залежно від вартості майна;

  3. юридичних і фізичних осіб до бюджетної системи залеж­но від вартості майна, розміру доходу або обсягу споживання.

2.За допомогою податків перерозподіляються:

  1. резервні фонди;

  2. ВВП і НД;

  3. вартість основного капіталу;

  4. вартість робочої сили.

Методичні вказівки:

ПДВ є частиною новоствореної вартості та сплачується до державного бюджету. Об'єк­том оподатковування є обороти з реалізації продукції, товарів (робіт, послуг) як власного виробництва, так і придбаних. ПДВ включається в державні регульовані (фіксовані) та вільні ціни (тарифи) товарів за ставкою у розмірі 20 % до оподатковува­ного обороту, який не включає ПДВ.

Ставки та перелік товарів (послуг), на які поширюється акцизний збір, встановлюються Верховною Радою України.

Завдання 1.

Визначити відпускну ціну підакцизного виробу, суму акцизного збору для сплати до бюджету, податок на додану вартість, виручку від реалізації підакцизного товару з ПДВ, рентабельність виробу за такими даними:

  • собівартість підакцизного виробу 170 грн.

  • прибуток 30 грн.

  • ставка акцизного податку 10%

  • ставка ПДВ 20%

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 2.

Митна вартість товару, що надійшов на територію України, становить 1000 дол. США. Ставка імпортного мита відповідно до Єдиного митного тарифу - 15 %, митний збір за митне оформлення товару - 0,2 митної вартості. Ставка акцизного податку - 35, ставка ПДВ - 20 %. Визначте суму імпортного мита, митного збору, акцизного податку та податку на додану вартість. Курс НБУ: 1 дол. США = 7,85 грн.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Завдання 3.

Визначити суму ПДВ, сплачену бюджету за результатами роботи підприємства, якщо протягом звітного кварталу здійснено господарські операції:

  1. 02.04 – отримано від постачальника товари А на суму 10 000 грн.( без

ПДВ). Товари повністю оплачено 03.04.;

  1. 06.04 – надано експедиторські послуги на суму 3 000 грн. з ПДВ;

  2. 07.04 – отримано аванс за товари у сумі 15 000 грн. з ПДВ;

  3. 15.04 – імпортовано товари загальною вартістю 1 500 євро за курсом 7,40 грн. за євро. Мито склало 550 грн. на суму ПДВ, нарахованого на митниці, виписано податковий вексель з терміном погашення 31.05. Вексель погашено вчасно.

  4. 12.05 – придбано основні засоби, що не підлягають амортизації, на суму 10 000 грн. ( з ПДВ).

Методичні вказівки:згідно з пунктом 11.5 Закону про ПДВ платники податку при ввезенні товарів на митну територію України можуть надавати органам митного контролю простий вексель на суму податкового зобов’язання. Сума, зазначена у податковому векселі, включається до суми податкових зобов’язань у періоді, на який припадає тридцятий календарний день з дня надання такого векселя органу митного контролю. У наступному звітному періоді ця сума включається до складу податкового кредиту.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________________

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]