Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tema_sertifikatsiya.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
85.5 Кб
Скачать

Порядок обов'язкової сертифікації готельних послуг

УкрСЕПРО – система сертифікації в Україні

Обов'язкову сертифікацію готельних послуг здійснюють органи із сертифікації, акредитовані в установленому порядку в Системі на проведення сертифікації готельних послуг.

Об'єктами обов'язкової сертифікації є готельні послуги, що надаються суб'єктами туристської діяльності (готелі, мотелі, туриа також процес надання послуг.

Порядок проведення обов'язкової сертифікації передбачає:

– подачу заяви на обов'язкову сертифікацію;

– розгляд і ухвалення рішення за заявою і визначення схеми сертифікації;

– проведення перевірок з метою обов'язкової сертифікації;

– аналіз отриманих результатів і ухвалення рішення про можливість видачі сертифікату відповідності і висновку ліцензійної угоди;

– реєстрацію сертифікату відповідності в Реєстрі Системи, видачу сертифікату відповідності і підписання ліцензійної угоди;

– технічний нагляд за наданням обов'язкових сертифікованих послуг, сертифікованою системою якості послуг, що надаються;

– інформування про результати обов'язкової сертифікації готельних послуг.

Заявник подає заявку на проведення обов'язкової сертифікації готельних послуг і надання категорії в Системі УкрСЕПРО встановленої форми в будь-якій з акредитованих органах сертифікації.

У разі ухвалення рішення про неможливість проведення сертифікації заявка повертається заявнику з письмовим аргументуванням за ухваленим рішенням. Якщо заявник в 10 термін після отримання рішення про відмову в обов'язковій сертифікації не повідомив про свої наміри з проведення заходів коригувань, то роботи з виконання обов'язкової сертифікації припиняються.

Якщо заявник бажає оскаржити рішення то він повинен подати письмово апеляцію в органу не пізніше 1 місяця після отримання повідомлення по ухваленому рішенню.

Апеляція розглядається органом в місячний термін з дня її надходження. Для розгляду спірних питань створюється апеляційна комісія. Заявник має право бути присутнім на засіданні комісії.

У разі незгоди з рішенням апеляційної комісії заявник має право протягом 10 днів з дня отримання рішення звернутися в Комісію з апеляцій Національного органу із сертифікації або в суд.

На підставі заявки і позитивного рішення орган направляє заявнику разом з супровідним листом договір про організацію і проведення обов'язкового комплексу робіт з обов'язкової сертифікації готельних послуг.

До договору додаються:

– календарний план робіт, де указуються основні види робіт, вартість і терміни їх виконання, а також інші організації, що залучаються до виконання робіт із сертифікації;

– протокол узгодження договірної ціни.

Після підписання договору заявник заздалегідь оплачує вартість проведення робіт, передбачених договором, або за погодженням сторін – вартість кожного окремого етапу. У разі негативного результату обов'язкової сертифікації заявник не звільняється від оплати виконаних робіт.

Під час обов'язкової сертифікації готельних послуг зі всіх схем сертифікації встановлюється наявність документів, що підтверджують здійснення нагляду органами санепіднагляду, пожежного нагляду, технічного нагляду, інших органів державного нагляду. Перевіряється наявність договорів з цими органами, актів, висновків останньої перевірки, датованих терміном не пізніше ніж півроку до дня початку сертифікаційних перевірок. За наявності цих документів комісія приступає до роботи з обов'язкової сертифікації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]