Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KOLLOKVIUM.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
151.55 Кб
Скачать

Форми і методи виховної роботи класного керівника

Реалізація цілей, змісту виховної діяльності класного керівники здійснюється в основному на класній годині, яка проводиться і- певний день тижня у відведений час.

Виховна година виконує три основні функції: освітню, ціннісно-орієнтовну, стимулюючо-дійову.

Освітня функція передбачає роботу по оволодінню або розширенню знань школярів з питань етики, естетики, політики; і питань наук, що не знайшли відбиття в навчальних програмах, але цікавлять учнів та ін.

Ціннісно-орієнтовна пов'язана з першою, але головним є не лише збагачення знаннями, а і формування певного ставлення до оточуючої дійсності, що спонукає людину до оцінювання явищ, дій, вчинків, теорій та ін.

Стимулюючо-дійова функція спрямована на формування потреб школярів до реальних практичних дій.

Класна година в цьому випадку може бути стартом для конкретної діяльності учнів.

Кожна з функцій може бути реалізована при проведенні лекцій, бесід, диспутів, конференцій, оглядів газет, журналів, обговорення статей, театральних спектаклів, кінофільмів, участі в проведенні свят, збору легенд, казок свого народу, діяльності, спрямованій на вивчення рідного краю, його історії, звичаїв, повернення забутих імен національних героїв тощо.

Цікавими для школярів є такі форми організації виховної діяльності, як усні журнали ("У світ цікавостей", " Перегортаючи сторінки календаря", "Новини науки і техніки"), заочні подорожі, які дозволяють використовувати географічні карти, кінокадри, твори живопису тощо, "Трибуна депутата" та ін.

9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]