Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОАРГП Курсовая по гр. потокам 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
429.06 Кб
Скачать

1 Загальні рекомендації

Курсова робота з дисципліни «Облік та аналіз руху грошових потоків» передбачена навчальним планом для студентів денної та заочної форм навчання зі спеціальності 7.03050901 – «Облік та аудит», у тому числі скорчений термін навчання. Курсова робота є однією з найефективніших форм самостійної роботи студентів.

Мета курсової роботи – закріплення, поглиблення й узагальнення знань, одержаних студентами у процесі вивчення дисципліни «Облік та аналіз руху грошових потоків», та їх застосування для комплексного розв’язання конкретного фахового завдання.

Завдання курсової роботи – проведення на основі використання наукової літератури, законодавчих актів, статистичних матеріалів дослідження суті грошових потоків та форм їх вияву в різних сферах відповідно до вибраної теми, виявлення актуальних проблем та внесення пропозицій щодо їх розв’язання.

Курсова робота як важлива форма навчального процесу покликана навчити майбутнього фахівця самостійно узагальнювати й аналізувати інформаційні джерела (монографії, підручники, навчальні посібники, публікації періодичної преси), статистичні та практичні матеріали, що характеризують управління, облік та аналіз руху грошових потоків на вітчизняних підприємствах.

Курсова робота свідчить, наскільки знання, здобуті студентами в процесі вивчення курсу, є глибокими й фундаментальними; характеризує вміння студентів самостійно дослідити поставлені питання вибраної теми.

У курсовій роботі студент має показати:

  • знання і правильне розуміння закономірностей, що склада­ються у фінансовій сфері;

  • уміння працювати з інформаційними джерелами, користуватись законодавчим та інструктивним матеріалом, викладати свою точку зору на проблемні питання та робити обґрунтовані виснов­ки щодо оптимізації руху грошових потоків і вдосконалення системи управління ними у діяльності суб’єктів господарювання;

  • здатність використовувати здобуті теоретичні знання у про­цесі аналізу та узагальнення цифрового матеріалу, застосовувати сучасну методику дослідження з використанням таблиць, графіків, схем, діаграм та інших графічних рисунків.

У курсовій роботі студент повинен глибоко і всебічно розкрити зміст вибраної теми, показати розуміння, як на підприємстві формуються грошові потоки від різних видів діяльності. Особливу увагу слід приділити дискусійним питанням теорії та практики управління грошовими коштами, їх обліку та аналізу. Якщо в економічній літературі відсутня єдина точка зору з питань, що досліджуються, слід навести думки кількох авторів, дати їх критичну оцінку та висловити свої міркування з даних питань. Це допоможе більш глибокому засвоєнню матеріалу.

2 Основні етапи виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи передбачає такі етапи:

  • вибір теми;

  • підбір та вивчення літератури;

  • складання попереднього плану;

  • консультація з викладачем-керівником й уточнення плану курсової роботи;

  • написання та оформлення тексту курсової роботи;

  • передання завершеної курсової роботи на кафедру для рецензування;

  • доопрацювання роботи згідно із зауваженнями керівника;

  • захист курсової роботи.