Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2011_ГруденьКР_ЕУ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
166.4 Кб
Скачать

3.2 Пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності підприємства

Після узагальнення планових показників необхідно надати конкретні пропозиції щодо удосконалення діяльності дільниці або -підприємства. Варто підкреслити які саме витрати можна і необхідно знизити та спрогнозувати очікувані результати. Планові пропозиції та очікувані результати занести до таблиці 5.

Таблиця 5. - Пропозиції щодо підвищення ефективності діяльності підприємства

№ п/п

Заходи

Шляхи досягнення

Очікуваний результат

1

2

3

4

4. Антикризова система господарювання (2-4 сторінки)

4.1. Маркетингове дослідження даної послуги

Проводиться аналіз маркетингового дослідження обраної послуги (вивчення ринку збуту даної послуги у м .Чернігові та інших регіонах, вивчається доцільність виконання даної послуги).

Сегментування ринку автотранспортних послуг описуться таким алгоритмом: аналіз вимог потенцйних кліїнтів до послуг АТП; формування однорідних груп клієнтів, які ставлять схожі

вимоги до автотранспортних послуг, що надаються; дослідження технологічного чи виробничого

процесу, виявлення можливостей його удосконалення; оцнка конкурентоспроможності послуги; розробка маркетингових програм для основних сегментів ринку; оцнка економічного результату формування сегмента реалізації маркетингової програми.

4.2. Економічна безпека підприємства

Зараз більшість українських підприємств, працюючи в нестабільному економічному і суспільно-політичному середовищі, переживають глибокий спад виробництва і знаходяться або в критичному стані або в стані банкрутства. Тому економічна безпека підприємства здатна зіграти виняткову роль у його подальший діяльності.

Економічна безпека підприємства – це становище найбільш ефективного використання ресурсів для запобігання загроз і забезпечення стабільного функціонування підприємства на теперішній час і в майбутньому.

Вказати чинники, які впливають на фінансову складову економічної безпеки підприємства (зовнішні, внутрішні,прості, складні, постійні, тимчасові)

Висновок

За результатами розрахунків - проводяться висновки про ефективність виробництва, резерви і проблеми її підвищення. Необхідно провести порівняльний аналіз витрат на виготовлення подібної продукції чи послуги.

Наводиться короткий огляд дослідження та висновки по всіх розділах. Обсяг - 1-2 сторінки. Висновки повинні бути короткими, органічно випливати із змісту роботи і не торкатись тих аспектів, які не розкривались у курсовій роботі.

Перелік використаної літератури

Список використаних джерел потрібно складати в алфавітному порядку за першою літерою прізвищ авторів або назви джерела. При цьому спочатку вказуються нормативні документи (закони, постанови і т.д,), потім літературні видання і в кінці - методична література та періодичні видання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]