Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка ЗЕД.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
600.58 Кб
Скачать

14. Погодження змісту документу 65

15. Лист реєстрації змін 66 Вступ

Курс “Зовнішньоекономічна діяльність підприємства” – це професійно орієнтована дисципліна, яка є підґрунтям для формування системи теоретичних знань і професійних навичок майбутніх фахівців.

Навчальний курс “ Зовнішньоекономічна діяльність підприємства ” є інтегрованим і вивчає міжнародні аспекти діяльності підприємства, механізми, що регулюють його цю діяльність, алгоритми ведення зовнішньоекономічних операцій.

Метою вивчення даної дисципліни є формування у студентів системи теоретичних знань та набуття практичних навичок у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Завдання вивчення тем курсу зводяться до наступного:

  • дослідження сутності та взаємозв’язку категорій «зовнішньоекономічна діяльність», «зовнішньоекономічні зв’язки», «зовнішньоекономічна операція»;

  • вивчення механізмів регулювання зовнішньоекономічної діяльності;

  • розкриття специфіки валютного, митного та податкового регулювання зовнішньоекономічної діяльності вітчизняного підприємства.

  • визначення основних напрямків ведення зовнішньоекономічних операцій;

  • визначити інструменти дослідження закордонних ринків з метою їх вибору;

  • набуття навичок здійснення експортно-імпортних операцій;

  • засвоєння методичних основ міжнародної контрактної діяльності;

  • дослідження механізмів залучення іноземних інвестицій, шляхом організації спільних підприємств, тощо.

Предметом курсу є відносини суб’єктів міжнародної економічної економіки, що виникають в процесі їх зовнішньоекономічної діяльності.

В результаті опанування курсу студенти повинні знати сучасну термінологію міжнародного бізнесу; методи та інструменти регулювання зовнішньоекономічної діяльності; особливості товарної та цінової політики на світових ринках4порядок розробки та укладання контрактів та вміти збирати та аналізувати інформацію з метою вибору та дослідження закордонних ринків;оцінювати кон’юнктуру зарубіжних ринків розробляти товарний асортимент; розраховувати експортні ціни;здійснювати та укладати міжнародні контракти; розраховувати митну вартість товару, суму мита, митних зборів, ПДВ при перевезенні товарів через кордон.

Робоча програма складена на основі навчальної програми з курсу «Зовнішньоекономічна діяльність», для студентів спеціальності 6.030503 «Міжнародна економіка», затвердженою Вченою Радою ПУСКУ 2.03.05, протокол №3.

1. Загальна характеристика дисципліни «Зовнішньоекономічна діяльність підприємства» для студентів напряму 6.030503 “Міжнародна економіка” освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр»

Навчально-організаційна структура дисципліни

Характеристика навчальної дисципліни

Кількість кредитів ECTS: 3

Вибіркова у відповідності до навчального плану

Семестр 5

Кількість змістових модулів: 2 (19 тем)

Форма теоретичної та практичної підготовки, 38 год. лекцій, 34 год. практичних занять

Загальна кількість годин: 108

Самостійна позааудиторна робота, год. 36

Кількість годин на тиждень: 2

Індивідуальні навчально-дослідні завдання (проекти), 0 год.

Вид контролю: ПМК