Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка кобзар.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
12.11.2019
Размер:
197.12 Кб
Скачать

Вищий навчальний заклад укоопспілки полтавський університет економіки і торгівлі Кафедра ділової іноземної мови

НІМЕЦЬКА МОВА

Методичні рекомендації для самостійної роботи студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» економічних спеціальностей з німецької мови, з дисципліни «Ділова іноземна мова», 5 курс,

Полтава

Автор: Кобзар О.І., доцент кафедри ділової іноземної мови Полтавського університету економіки і торгівлі, к.філол.н.

Рецензенти: Глоба О.В.., доцент кафедри ділової іноземної мови Полтавського університету Полтавського університету економіки і торгівлі, к.філол.н.

Дзекун Ю.О., старший викладач кафедри ділової іноземної мови Полтавського університету економіки і торгівлі

Розглянуто та рекомендовано до друку на засіданні кафедри ділової іноземної мови січень 2011р.,

протокол № 5

Зав. кафедрою _____доц. В.Л.Іщенко

Декан базового заочного факультету

_____________ Ю.Ф. Строчихін

“___” _______________2011 р.

“УЗГОДЖЕНО” Керівник НМЦ управління

якістю освітньої діяльності _____ проф. Огуй Н. І.

“___” _______________2011 р.

“УЗГОДЖЕНО”

Директор навчального центру

_____ доц. Герман Н. В.

“___” _______________2011 р.

ВСТУП

Приєднання України до Болонського процесу визначило її освітні орієнтири: розвиток кращих вітчизняних традицій та модернізація навчального процесу відповідно до європейських вимог. Це підвищує статус іноземних мов і вимагає від закладів освіти формування фахівців найвищого рівня.

Володіння іноземними мовами (ІМ) є обов’язковим компонентом професійної підготовки сучасного спеціаліста. Навчання ІМ передбачає впровадження кредитної модульно-рейтингової системи контролю (КМРС) якості знань студентів. Вузівський курс з ІМ носить комунікативний характер. Його завдання визначається комунікативними і пізнавальними потребами майбутнього фахівця.

«Методичні рекомендації для самостійної роботи студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» економічних спеціальностей з німецької мови, з дисципліни «Ділова іноземна мова», 5 курс» мають забезпечити баланс між професійним, культурним та особистим розвитком студентів. Вони поєднують загальний і професійний компоненти у процесі вивчення іноземної мови.

Важливе місце у посібнику займає самостійна та індивідуальна робота студентів, акцентується увага на завданнях для практичних занять, які передбачають також застосування новітніх комунікативних та інформаційних технологій. Таким чином ми сподіваються підвищити стандарт комунікації, якого студенти вищих навчальних закладів мають досягти, щоб ефективно користуватися іноземною мовою в повсякденному та діловому спілкуванні з іноземними партнерами. Методичні рекомендації покликані розвинути комунікативну компетенцію студентів, зокрема, навички усного ділового мовлення німецькою мовою.