Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИНДЗ_ММ специалист (1) посл вариант.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
73.73 Кб
Скачать

Міністерство фінансів України

Харківський інститут фінансів

Українського державного університету фінансів

та міжнародної торгівлі

Кафедра управління персоналом та економіки праці

Методичні рекомендації

щодо виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань

з дисципліни

«МІЖНАРОДНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ»

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ДЕННОЇ І ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

НАПРЯМ ПІДГОТОВКИ 7.03050801 «ФІНАНСИ І КРЕДИТ»

ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ - 0305 «ЕКОНОМІКА ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО»

ОСВІТНЬО-КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ РІВЕНЬ - СПЕЦІАЛІСТ

Укладачі: Богоявленський О.В., к.е.н., доц.

Савченко І.Г., к. держ упр.

Розглянуто та ухвалено

на засіданні кафедри

Протокол від 02.09.2011 р. №2

Харків

2011

Загальні положення

Індивідуальне завдання з дисципліни «Міжнародний менеджмент» є складовою навчальної роботи студента, активною формою організації його навчальної діяльності, яка забезпечує формування і розвиток творчих можливостей студентської молоді.

Виконання індивідуального завдання студентам з навчальної дисципліни «Міжнародний менеджмент» має на меті поглиблення, узагальнення та закріплення знань, формування і розвиток аналітичних вмінь та вмінь встановлювати структурно-логічні зв’язки між економічними процесами, поширення компетентності щодо міжнародної діяльності на ринках різних країн світу, оволодіння методами розв’язання ключових проблем в умовах глобалізації економіки.

У процесі обробки та узагальнення практичних та теоретичних матеріалів і фактичних даних студенти набувають навичок творчості, обґрунтування власних висновків та пропозицій в письмовій формі.

Для виконання індивідуального завдання потрібно вивчення літературних джерел, матеріалів лекцій, практичних і семінарських занять, збір та опрацювання ділової інформації про діяльність міжнародних корпорацій. Студент повинен ознайомитись з проблемами з обраної теми дослідження, проаналізувати різні точки зору, обґрунтувати основні фактори та сформулювати висновки.

Тему індивідуального завдання студент обирає самостійно, з умовою її не повторюваності в одній академічній групі.

Індивідуальне завдання поділяється на теоретичну і практичну частини. Теоретична частина складається з двох питань з актуальних проблем розвитку міжнародного бізнесу і діяльності міжнародних корпорацій. Студенту необхідно обґрунтувати актуальність з кожного питань, визначити їх важливість для розвитку міжнародного бізнесу, проаналізувати різні точки зору, розкрити сутність основних категорій, обґрунтувати основні фактори тощо. Теоретичні положення повинні бути підкріплені відповідними аргументами, прикладом з літературних джерел.

У практичній частині здійснюється безпосередній аналіз діяльності міжнародної компанії: асортимент її продукції, схема управління, показники господарської діяльності.

Для дослідження використовуються видання («Бізнес», «Контракти», «Експерт», «Зовнішня торгівля» та інші), статистичні довідники та Інтернет-ресурси. Завдання студента у цій частині роботи надати обґрунтовані пропозиції щодо удосконалення управління досліджуваним об’єктом чи підвищення ефективності його функціонування.

У висновках автор підводить підсумки виконаної роботи.

Вимоги до оформлення

Індивідуальне завдання подається у надрукованому вигляді на аркушах А4. розмір лівого поля – 25 мм, правого – 10 мм, верхнього та нижнього полів – 20 мм.

Нумерація сторінок повинна бути наскрізною (перша сторінка не нумерується). Рисунки та таблиці нумеруються послідовно у межах розділу і порядкового номера, розділених крапкою (наприклад, рис.1.1, табл.2.1). рисунки та таблиці повинні розміщуватись відразу чи після посилання на них у тексті індивідуального завдання.

Обсяг ІНДЗ 12-15 сторінок.

Порядок рецензування та зарахування

Захист роботи здійснюється безпосередньо на занятті під час відповідної теми чи у визначений час після занять.

Оцінка за індивідуальне науково-дослідне завдання ставиться з урахуванням якості написання та оформлення роботи.

Оцінка «5» ставиться студентам, які в індивідуальному завданні провели самостійне наукове дослідження за вказаною темою, показали глибоке знання проблем, пов’язаних з темою дослідження, вільне володіння економічними законами та категоріями, методами стратегічного управління, вміння самостійно й творчо мислити, знаходити, обробляти, аналізувати фактичні дані, пов’язувати з практикою. Обов’язковою умовою є оформлення роботи згідно з вказаними вимогами.

Оцінка «4» ставиться тоді, коли в завданні розкрито основні положення теми, але деякі питання розкрито не досить повно та наявні деякі неточності у викладенні матеріалу або оформленні роботи.

Оцінка «3» ставиться тоді, коли основні теоретичні питання висвітлено поверхово теоретичні положення дуже слабко підкріплені фактичним матеріалом, немає висновків, недостатньо використано літературних джерел, робота не оформлена згідно з вимогами.

Оцінка «2» ставиться студентам, які в індивідуальному завданні не розкрили основні закони, економічні категорії та поняття з теми дослідження.

Результати виконання ІНДЗ оцінюються за національною 4-х бальною шкалою, а потім переводиться у бали (від 0 до 10) відповідно положенню:

“відмінно” – 10 балів;

“добре” – 8 балів;

“задовільно” – 6 балів;

“незадовільно” – 0 балів.