Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7 Перелік обставин страхування.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 20

1. Щодо будь-якої періодичної виплати, охопленої цією статтею, розмір допомоги разом з будь-якими родинними допомогами, які виплачуються протягом страхового випадку, досягає стосовно до даного страхового випадку і типового одержувача, згаданого в додатковій табл. II, принаймні зазначеного в таблиці відсотка від загальної суми заробітної плати звичайного дорослого працівника чоловічої статі і суми будь-яких родинних допомог, котрі виплачуються особі, яка підлягає забезпеченню, з тими самими родинними обов’язками, що й у типового одержувача.

2. Заробітна плата звичайного дорослого працівника чоловічої статі, його допомога та родинні допомоги обчислюються на основі одного й того самого періоду часу.

3. Для інших одержувачів розмір допомоги має розумний зв’язок з розміром допомоги, яка надається типовому одержувачу.

4. Відповідно до мети застосування цієї статті звичайним дорослим працівником чоловічої статі буде:

  1. особа, яка вважається типовим прикладом некваліфікованого праців­ника, зайнятого у виробництві машин, за винятоком елек­трич­них; або

  2. особа, яка вважається типовим прикладом некваліфікованого праців­ника, вибраного відповідно до положень наступного параграфа.

5. Типовим прикладом некваліфікованого працівника для мети пункту b) попереднього параграфа вважається особа, зайнята в головній групі економічної діяльності з найбільшою кількістю самодіяльних осіб чоловічої ста­ті, які підлягають забезпеченню в охоплюваному випадку, або годувальників осіб, які підлягають забезпеченню, залежно від випадку, в розділі, який охоплює найбільшу кількість таких осіб або їхніх годувальників; з цією метою застосовується Міжнародна стандартна промислова класи­фі­кація всіх галузей господарчої дільності, ухвалена Економічною і соціальною радою Організації Об’єднаних Націй на її 7-й сесії 27 серпня 1948 року, яка наводиться у виправленому вигляді в додатку до цієї Конвенції, або така класифікація з будь-якими внесеними до неї згодом поправками.

6. Там, де розмір допомоги розрізнюється по районах, звичайний дорослий працівник чоловічої статі, який займається фізичною працею, може визначатись для кожного району відповідно до положень параграфів 4 і 5 цієї статті.

7. Заробітна плата звичайного дорослого працівника чоловічої статі визначається на основі ставок заробітної плати для нормальної тривалості робочого часу, встановлених або колективними договорами, або, в належному випадку законодавством країни чи на підставі цього законодавства, або згідно зі звичаєм, включаючи допомоги на дорожнечу при її наявності; там, де такі ставки розрізняються по районах, але положення параграфа 6 цієї статті не застосовується, беруть середню ставку.

8. Розмір періодичної виплати не може бути меншим за мінімальний встановлений розмір.

Стаття 21

1. Розміри періодичних грошових допомог, вже виплачуваних відпо­від­но до параграфів 2 і 3 статті 14 і параграфа 1 статті 18, переглядаються у разі істотних змін в загальному рівні заробітної плати, коли ці зміни виникають внаслідок істотних змін вартості життя.

2. Кожний член Організації вносить результати таких переглядів до своїх доповідей про застосування цієї Конвенції, які подаються відповідно до статті 22 Статуту Міжнародної організації праці, і зазначає будь-які вжиті заходи.