Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
7 Перелік обставин страхування.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
144.38 Кб
Скачать

Стаття 12

Якщо є чинною заява, передбачена в статті 2, медичне обслуговування та аналогічна допомога охоплюють принаймні:

  1. загальну лікарську допомогу, зокрема візити вдома;

  2. допомогу, яку надають фахівці стаціонарним або амбулаторним хворим, і таку допомогу фахівців, яка може надаватися поза лікарнею;

  3. відпускання найпотрібніших медикаментів за рецептом лікаря або іншого кваліфікованого фахівця;

  4. госпіталізацію у разі потреби; і

  5. в міру можливості, надання невідкладної допомоги на місці роботи тим, хто постраждав від нещасного випадку на виробництві.

Стаття 13

У разі тимчасової непрацездатності або непрацездатності на початковій стадії, грошова допомога виплачується періодично і розмір її встановлюється відповідно до положень статті 19 або статті 20.

Стаття 14

1. У разі втрати здатності заробляти, якщо передбачається, що така втрата буде постійною, або у разі відповідної втрати фізичної повно­цінності, грошова допомога виплачується у всіх випадках, якщо після закінчення періоду, протягом якого допомога виплачується відповідно до статті 13, працівник і далі страждає від такої втрати у такій мірі, яка перевищує встановлений рівень.

2. У разі повної втрати здатності заробляти, якщо передбачається, що така втрата буде постійною, або відповідної втрати фізичної повноцінності, допомога виплачується періодично і її розмір встановлюється відповідно до положень статті 19, або статті 20.

3. У разі значної часткової втрати здатності заробляти, яка перевищує встановлену міру, якщо передбачається, що така втрата буде постійною або відповідної втрати фізичної повноцінності, допомога виплачується періодично і відповідає справедливій частці тієї виплати, яка передбачається в параграфі 2 цієї статті.

4. У разі часткової втрати здатності заробляти, яка не є істотною, але перевищує встановлений рівень, згаданий у параграфі 1 цієї статті, якщо передбачається, що така втрата буде постійною, або відповідної втрати фізичної повноцінності, допомога може виплачуватись як одноразова сума.

5. Міра втрати здатності заробляти або відповідної втрати фізичної повноцінності, згадана в параграфах 1 і 3 цієї статті, встановлюється таким чином, щоб виключити несприятливі для постраждалих осіб наслідки.

Стаття 15

1. За винятком обставин і за домовленістю з особою, яка постраждала, коли компетентний орган влади має підставу вважати, що виплачувана одноразова допомога буде використана найбільш вигідним для заінтересованої особи чином, періодичні виплати, передбачені в параграфах 2 і 3 статті 14, можуть бути частково переведені в одноразову суму, яка відповідає актуаріальному еквіваленту таких періодичних виплат.

2. Коли є чинною заява, передбачена в статті 2, і член Організації вважає, що він не має потрібних адміністративних служб для здійснення періодичних виплат, він може перевести періодичні виплати, передбачені в параграфах 3 і 4 статті 14, в одноразову виплату, яка відповідає актуаріальному еквіваленту цих періодичних виплат, підрахованому на підставі, наявних даних.