Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
prak _3Станд_прог.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
174.59 Кб
Скачать

Завдання для самостійної роботи:

  1. Завантажте програму Notepad (Блокнот). Створіть новий документ.

  2. Наберіть у документі наступний текст:

Програма Notepad (Блокнот) – найпростіший текстовий редактор, який використовують для створення та редагування файлів у текстовому форматі (розширення .txt). Програма не вимагає великого об’єму пам’яті, працює лише з файлами об’ємом до 50 К.

Для того, щоб завантажити програму Notepad (Блокнот), потрібно виконати команду Start (Пуск) – Programs (Программы) –Accessories (Стандартные) – Notepad (Блокнот).

Після завантаження програми відкривається вікно програми з порожнім документом, який за замовчуванням має назву Untitled.txt (Безымянный.txt).

Вікно містить елементи, характерні вікнам Windows: рядок заголовка з кнопками керування вигляду вікна та кнопкою системного меню, а також рядок меню.

  1. Підберіть для документа якийсь кирилізований шрифт. Збережіть створений документ у своїй папці з назвою Notepad3.

Задайте для файла Notepad3 параметри для друку: аркуш А4, альбомна орієнтація, поля: верхнє – 20 мм, нижнє – 25 мм, ліве – 50 мм, праве – 35 мм. У верхньому колонтитулі введіть своє прізвище, ім’я та групу (кирилицею), у нижньому колонтитулі задайте поточну дату друкування.

В кінці документа вставте час створення документа.

  1. Скопіюйте вмістиме файла Notepad3 у файл Notepad1. Збережіть з назвою Notepad4.

  2. Завантажте програму WordPad. Створіть документ WordPad3, у якому знаходитиметься таблиця з описом клавіш керування курсором, які можна використовувати у текстових редакторах. Таблиця є уявною, оскільки не має ліній. Таблиця повинна мати заголовок Клавіші керування курсором” (вирівняний по центру), та складатися з двох колонок: Клавіша і Призначення. Шрифт заголовка повинен відрізнятися від шрифту інформації у таблиці, а шрифт інформації першого стовпця повинен відрізнятися від шрифту у другому. Таблицю слід створити за допомогою табуляторів. Символи для стрілок необхідно знайти у таблиці символів Character Map.

  3. Роздрукуйте документ WordPad3, задавши перед друкуванням усі поля по 2,5 см. Перед друкуванням відобразіть документ на екрані у режимі попереднього перегляду.

  4. Створіть файл WordPad4, який міститиме таблицю, створену у файлі WordPad3, та текст, який записаний у файлі WordPad1. Для цього, відкрийте файл WordPad3 та WordPad1. Скопіюйте текст файла WordPad1 у буфер обміну, перейдіть у вікно документа WordPad3 та вставте виділений фрагмент після таблиці. Відформатуйте вставлений фрагмент так, щоб текст був вирівняний по правому краю, відступ справа був 1,5 см, зліва – 2,5 см, а перший рядок виступав над усім абзацом на 5 см. Підберіть шрифт для цього абзацу так, щоб він відрізнявся від шрифтів іншого тексту.

  5. В кінці документа вставте довільний малюнок з галереї малюнків Windows. Для цього поставте текстовий курсор у кінці документа та задайте опцію вирівнювання по центру для майбутнього абзацу. Виконайте команду Insert (Вставка) Object (Объект), виберіть опцію Create New (Создать новый) та у списку Object Type (Тип объекта) виберіть елемент Microsoft Clip Gallery. Після завантаження галереї малюнків, виберіть якийсь з них та вбудуйте у документ.

Збережіть файл з назвою WordPad4.

  1. Роздрукуйте документ так, щоб він увесь знаходився на одному аркуші.

  2. Закрийте всі вікна.

  3. Вимкніть комп’ютер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]