Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Круглий стіл.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
61.44 Кб
Скачать

4. Особливості організації візитів за кордон керівництва Генеральної прокуратури України

Візити працівників органів прокуратури України за кордон за своїм значенням, статусом особи, яка очолює українську делегацію, та особливостями їх здійснення поділяються на:

а) офіційні візити;

б) робочі візити;

в) візити проїздом;

г) візити у статусі особистого гостя.

Якщо програмою візиту передбачено проведення зустрічей, переговорів, консультацій та бесід, міжнародно-правове управління спільно з іншими структурними підрозділами Генеральної прокуратури (обласних прокуратур) готує інформаційно-аналітичні матеріали з питань, запланованих до обговорення.

Міжнародно-правове управління, за необхідності разом з Посольством України у відповідній державі та приймаючою стороною, вживає необхідних заходів з метою забезпечення:

а) зустрічі при прибутті керівництва Генеральної прокуратури України до іноземної держави;

б) бронювання готелю та проживання під час візиту;

в) організації зустрічей та переговорів, проведення яких передбачене програмою візиту;

г) закупівлі сувенірів та подарунків (разом з Головним управлінням забезпечення діяльності органів прокуратури), якщо у рамках візиту передбачається обмін ними;

д) зустрічі керівництва Генеральної прокуратури України після повернення із закордонного відрядження.

5. Порядок листування з державними установами іноземних країн та міжнародними організаціями (їх представництвами)

До листування з органами прокуратури, юстиції та іншими державними установами іноземних країн, а також з міжнародними організаціями, їх представництвами в Україні застосовуються правила, передбачені Інструкцією з діловодства в органах прокуратури України. Водночас це листування має особливий характер і повинне відповідати певним додатковим вимогам встановленої практики, контроль за додержанням якої покладається на міжнародно-правове управління.

Для листування використовується державна мова України. Лист може супроводжуватись перекладом на іноземну мову, якщо бажано довести його зміст до відома адресата якнайшвидше або запобігти можливим неточностям при перекладі адресатом.

Листи виконуються на офіційних бланках відповідної прокуратури. На листах, адресованих державній установі зарубіжної країни або міжнародній організації (їх посадовим особам), підпис працівника прокуратури та переклад на іноземну мову завіряються гербовою печаткою відповідної прокуратури (печаткою бюро перекладів).