Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Круглий стіл.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
61.44 Кб
Скачать

Основні документи, які регулюють дане питання:

  • Наказ Генерального прокурора України № 8гн від 05 травня 2011 року «Про організацію роботи органів прокуратури України у галузі міжнародно-правового співробітництва»;

  • ІНСТРУКЦІЯ про організаційно-протокольне забезпечення заходів міжнародного співробітництва, які здійснюються органами прокуратури України, затверджена наказом Генерального прокурора України № 8гн від 05 травня 2011 року.

Ця Інструкція визначає порядок:

  • організації в органах прокуратури зустрічей, переговорів, консультацій та інших протокольних заходів з представниками іноземних держав і міжнародних організацій, а також їх візитів в Україну;

  • виїздів працівників органів прокуратури у закордонні службові відрядження та організації зарубіжних візитів керівництва Генеральної прокуратури України;

  • листування з органами прокуратури, юстиції та іншими державними установами іноземних країн, а також міжнародними організаціями та їх представництвами в Україні.

Розглянемо основні положення Інструкції про організаційно-протокольне забезпечення заходів міжнародного співробітництва, які здійснюються органами прокуратури України:

1. Порядок організації в органах прокуратури України зустрічей з представниками іноземних держав та міжнародних організацій.

Зустрічі з представниками іноземних держав і міжнародних організацій в органах прокуратури України за своєю метою та тематичною спрямованістю поділяються на:

а) візити знайомства;

б) робочі зустрічі;

в) консультації, переговори та бесіди;

г) протокольні заходи.

Візити знайомства здійснюються, керівниками представництв іноземних держав і міжнародних організацій в Україні та мають на меті знайомство і налагодження ділових контактів з Генеральним прокурором України, іншими керівниками органів прокуратури.

Робочі зустрічі передбачають обговорення стану та перспектив співробітництва, підписання за їх наслідками підсумкових дво- або багатосторонніх документів, а також участь у заходах міжнародного співробітництва (конференції, семінари, форуми, симпозіуми тощо).

Консультації, переговори та бесіди мають конкретну цільову спрямованість, зокрема: обговорення проектів відомчих угод прокуратури, стану співпраці у конкретних кримінальних справах, визначення більш ефективних та прийнятних форм застосування окремих норм міжнародних договорів, центральним органом з виконання яких є Генеральна прокуратура України, тощо.

Протокольні заходи – прийоми з нагоди візитів іноземних делегацій, свят та ювілейних дат, офіційні обіди (вечері), зустріч та проводи іноземного гостя (делегації) при прибутті та від'їзді з України.

Протокольне та організаційне забезпечення зустрічей покладається у Генеральній прокуратурі України на міжнародно-правове управління, яке взаємодіє з іншими підрозділами Генеральної прокуратури України. У територіальних органах прокуратури ця робота здійснюється старшими помічниками прокурора області з питань міжнародно-правових доручень або іншими спеціально визначеними працівниками обласних і прирівняних до них прокуратур у взаємодії з іншими підрозділами.

За загальним правилом, повідомлення про зустрічі керівництва Генеральної прокуратури України, після погодження з ними тексту, передається відділом зв'язків із засобами масової інформації до засобів масової інформації та розміщується на офіційному Інтернет-сайті Генеральної прокуратури України.

Відомості та інформація, у тому числі конфіденційного характеру, можуть бути надані представникам іноземних держав або міжнародних організацій виключно на підставі письмового запиту, який за своїм змістом і формою відповідає чинному законодавству України, міжнародним договорам нашої держави, міжвідомчим угодам Генеральної прокуратури та у передбачених ними межах.