Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальна_програма__НЖЕНЕРНА_ГРАФ_КА[1]-1905003...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
119.81 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ,

ЕКОНОМІКИ І ПРАВА

Факультет туризму готельного

та ресторанного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанної справи

Інженерна графіка

НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА

(Кредитно-модульна система організації навчального процесу)

галузь знань

1401 «Сфера обслуговування»

напрям підготовки

6.140101 «Готельно-ресторанна справа»

освітньо-кваліфікаційний рівень

бакалавр

Київ – 2009

ІНЖЕНЕРНА ГРАФІКА. Навчальна програма (Кредитно-модульна система організації навчального процесу) / Галузь знань – «Сфера обслуговування». Напрям підготовки - 6.1401 «Готельно-ресторанна справа». Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр. Київський університет туризму, економіки і права (КУТЕП). - Київ, 2009. – 26с.

ЗАТВЕРДЖЕНА 2009 р.

Укладач: Любарець Д.С. викладач кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП.

Рецензент: Зубар Н.М., к.т.н., доц.. кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП.

Робочу навчальну програму обговорено і схвалено на засіданні кафедри готельно-ресторанної справи КУТЕП від 3 грудня 2009 р., протокол № 3.

Розглянуто і схвалено науково-методичною комісією факультету туризму, готельного та ресторанного бізнесу КУТЕП. Протокол №3 від 7 грудня 2009р.

ЗМІСТ

Вступ……………………………………………...………….

  1. Мета і завдання вивчення дисципліни………………...….

  1. Зміст навчальної дисципліни……….………….................

Рекомендована література……………………………….....

ВСТУП

Дисципліна «Інженерна графіка» входить до циклу природничонаукової та фундаментальної підготовки дисциплін, які вивчаються студентами Київського університету туризму, економіки і права. Викладання цієї дисципліни спрямовано на активне засвоєння студентами основ інженерної діяльності і розвитку у них навиків самостійної технічної творчості, що є невід'ємною частиною навчальної, а згодом і професійної діяльності кожного фахівця готельно-ресторанної справи.

Дисципліна «Інженерна графіка» передбачає вивчення трьох змістових модулів (розділів): «Технічне креслення», «Будівельне креслення», «Основи систем автоматизованого проектування».

Ознайомлення з основними положеннями розділу «Технічне креслення» надасть студентам базові знання про способи побудови зображень деталей та їх з'єднань, що використовуються у машинобудуванні та в устаткуванні готелів та закладів ресторанного господарства; дозволить читати креслення збірних одиниць, складених із простих деталей.

Успішне опанування другого розділу «Будівельне креслення» дозволить студентам читати і виконувати креслення споруд готельно-ресторанного господарства.

Вивчення розділу «Основи систем автоматизованого проектування» дозволить студентам оволодіти основними знаннями, вміннями та навичками з виконання креслень за допомогою комплексу засобів автоматизованого проектування, що забезпечить скорочення термінів проектування та створить умови для підвищення якості проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства.

Вивчення дисципліни «Інженерна графіка» дозволить студентам оволодіти знаннями, уміннями та навичками, що знадобляться для прийняття технічних рішень за допомогою креслення в системах комп'ютерного проектування; сприятиме набуттю навичок читання та виконання креслень будівель закладів готельно-ресторанного господарства, використання комп'ютерних систем автоматизованого проектування.

Проектно-технологічна виробнича функція майбутнього фахівця з готельної (ресторанної) справи за напрямом підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» передбачає проектування приміщень готелів та закладів ресторанного господарства. Дисципліна «Інженерна графіка», яку викладають на рівні підготовки бакалавра надає базові знання з техніки виконання проектних робіт. Навички, набуті при вивченні цієї дисципліни, необхідні у майбутній практичній діяльності фахівця готельно-ресторанної справи.

Вивчення дисципліни поєднує різноманітні форми навчального процесу: лекції, практичні заняття, самостійну роботу студентів та індивідуальну підготовку.

Навчальна дисципліна "Інженерна графіка належить до дисциплін, що складають основу фундаментальної підготовки фахівця готельної (ресторанної) справи і встановлює зв'язки між загальнонауковими дисциплінами і дисциплінами циклу професійної та практичної підготовки.

Відповідно до структури навчального плану, дисципліна «Інженерна графіка» вивчається на базі опанування таких дисциплін як «Вища математика» та «Інформатика». Знання і практичні навички, отримані під час вивчення дисципліни «Інженерна графіка», знадобляться студентам пі час вивчення таких дисциплін, як «Інженерне обладнання будівель», «Проектування об'єктів готельно-ресторанного господарства».