Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
программа практ 4 КУРС ДОРАБ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
112.13 Кб
Скачать

4.8. Кредитування підприємств

В процесі виконання цього завдання студент повинен:

- дати класифікацію кредитів, які надаються банками підприємству; розглянути цілі, строки, умови здійснення кредитних операцій, форми забезпечення і гарантії погашення кредитів, виданих банками підприємству;

- оформити заявку на видачу позики і кредитний договір між банком та підприємство, розглянути умови кредитної угоди;

- скласти схему організації кредитування, розглянути етапи процесу кредитування, оформити перелік документів, які подаються підприємством

- розглянути методику оцінки кредитоспроможності підприємства позичальника, розрахувати ці показники, зробити висновок про можливості отримання кредиту підприємством;

- розглянути лізингові операції банку щодо підприємства-позичальника, правове регулювання угод через банк, методику здійснення лізингових операцій і механізм розрахунків по лізингу, оформити документи при лізинговій угоді, розрахувати загальну суму лізингових платежів і окремі види внесків по лізингу.

- ознайомитися з організацією бухгалтерського обліку довгострокових і короткострокових банківських кредитів, скласти регістри їх синтетичного і аналітичного обліку.

4.9. Фінансова звітність підприємства

В процесі виконання цього завдання студент повинен:

- вивчити склад і періодичність подання фінансової звітності підприємства;

- ознайомитись з порядком складання основних форм фінансової звітності: балансу, звіту про фінансові результати, звіту про рух грошових коштів, звіту про власний капітал та приміток до фінансової звітності.

4.10. Висновки і пропозиції

В кінці практики студент повинен узагальнити висновки з кожного розділу практики та дати один загальний висновок щодо стану фінансової роботи та системи бухгалтерського обліку на підприємстві. На підставі даних висновків студент повинен внести певні пропозиції щодо усунення виявлених недоліків та удосконалення певних видів фінансової роботи або обліку тих чи інших фінансових процесів.

5. Вимоги до звіту про практику

Практикант складає звіт про практику, у якому висвітлює виконану роботу. Цей звіт повинен містити найбільш повну, але лаконічну характеристику самостійної роботи практиканта на підприємстві. Переказ у звіті матеріалів, що викладені в інструкціях, навчальних посібниках і лекціях, не допускається.

Звіт про виконану роботу практикант складає у відповідній послідовності за підрозділами, що передбачені змістом практики.

Результати необхідних за програмою практики розрахунків студент подає в таблицях, графіках.

В кінці звіту і відповідно по розділах студент за допомогою висновків висловлює думки щодо удосконалення фінансово-господарської діяльності та зміцнення фінансового стану підприємства.

До звіту додаються копії документів про виконану роботу. Усі додатки до звіту повинні бути пронумеровані. Посилання у текстовій частині звіту на додатки дається з вказівкою на номер додатка.

Додатки мають включати всі документи, що складались студентом відповідно до програми практики. Також слід додати копії форм фінансової звітності підприємства: баланс підприємства, звіт про фінансові результати, звіт про фінансово-майновий стан підприємства і інші форми, що використовувались для аналізу фінансової діяльності підприємства.

Звіт практиканта про практику перевіряється і підписується керівником практики від підприємства, завіряється печаткою підприємства — бази практики.

Практикант подає звіт про практику на кафедру не пізніше ніж через три дні після закінчення практики. До звіту підшиваються щоденник та характеристика з підприємства про роботу практиканта із зазначенням її оцінки.

Титульний лист звіту про виробничу практику оформлюється згідно з додатком 1.