Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
раздел 4.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
182.27 Кб
Скачать

5.4 Пожежна безпека

Відповідальність за протипожежну безпеку на будівництві об'єкта, а також за дотримання протипожежних вимог, наявність і справний зміст засобів пожежогасіння несе персонально начальник будівництва. Контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки покладається на генпідрядника.

По протипожежних нормах і правилам на будівельному майданчику, що знаходиться на відстані більш 200 м від природних вододжерел, варто провести пожежний водопровід.

Відстань між гідрантами повинне бути від 50 до 100 м.

Об'єкт будівництва забезпечується протипожежним інвентарем, первинними засобами пожежогасіння.

Курити допускається тільки в спеціально відведених місцях, забезпечених

Фарби, розчинники й інші пальні рідини необхідно зберігати в неспалених спорудженнях і в закритій тарі. Олія оліфу зберігати окремо від волокнистих речовин і матеріалів.

Для забезпечення пожежної безпеки зведення будівлі, будгенпланом передбачено встановлення на будівельному майданчику двох пожежних гідрантів (див. будгенплан даної пояснювальної записки). Крім того будгенпланом передбачено устрій тимчасових пожежних щитів.

На період експлуатації будівлі повинні бути передбачені постійні пожежні гідранти, розташовані в середині будівлі, або в зв'язку з не розробкою питань водопостачання будівлі місця установки гідрантів не показані. Загально майданчиковим генпланом передбачено устрій двох пожежних резервуарів заглибленого типу місткістю по 20 м3 кожний.