Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота3.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
67.07 Кб
Скачать

Порядок виконання роботи:

  1. Створити текстовий файл: 1) File->New 2)набрати текст програми 3)зберегти з розширенням *.txt;

  2. Записати текст програми обробки текстового файлу згідно умови завдання;

  3. Запустити програму на виконання та перевірити правильність її роботи.

  4. Згідно умови завдання №2 описати структуру запису, який повинен зберігатись у файлі.

  5. Описати оператори створення нового файлу, додавання елементів в існуючий файл та обробки елементів файлу згідно умови завдання;

  6. Запустити програму на виконання і перевірити правильність роботи програми.

  7. Відповісти на контрольні запитання та оформити звіт.

Звіт повинен містити:

1. Тему, мету, обладнання лабораторної роботи.

2. Завдання згідно варіанту.

3. Текст програми.

4. Результат виконання програми.

5. Аналіз допущених під час роботи помилок.

6. Висновки.

Викладач _____________ А.Г. Смерека

Завдання до лабораторної роботи №3 Завдання

Варіант 1. Звідна відомість екзаменаційної сесії зберігається у файлі, для кожного студента записана інформація – прізвище, ініціали і оцінки з 5 предметів. Скласти програму з допомогою котрої можна, додати запис, вилучити запис та вивести список студентів, які здали всі іспити на „5”.

Варіант 2. У файлі зберігається інформація про друковані періодичні видання (газети, журнали). Відомі їх назви, тираж і вартість. Скласти програму з допомогою котрої можна додати запис, вилучити запис та роздрукувати найдешевше видання.

Варіант 3. У файлі записів зберігається інформація про зірки – назва, місце розташування і відстань від Землі. Скласти програму з допомогою котрої можна, додати запис, вилучити запис та здійснити пошук інформації за назвою зірки.

Варіант 4. У файлі зберігається інформація про бібліотечний фонд – назва книги, автор книги, кількість замовлень. Скласти програму з допомогою котрої можна, додати запис, вилучити запис та надрукувати список книжок, які не брали жодного разу та підрахувати їх кількість.

Варіант 5. У файлі зберігається інформація про курс долара в різних банках – курс покупки, курс продажу та назва банку. Скласти програму з допомогою котрої можна, додати запис, вилучити запис та надрукувати назву банку де курс купівлі найвищий і банк де курс продажу найнижчий.

Варіант 6. У файлі зберігається інформація про телефонних абонентів – прізвище, адреса, номер телефону. Скласти програму з допомогою котрої можна, додати запис, вилучити запис та надрукувати список абонентів, номери яких розпочинаються з зданої цифри.

Варіант 7. У файлі зберігається інформація про призовників – прізвище, адреса, рік народження. Скласти програму з допомогою котрої можна, додати запис, вилучити запис та надрукувати список призовників, яким виповнилося 18 років.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]