Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ISTO.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
65.5 Кб
Скачать

4. Форми автоматизованого б/о

Комп’ютерний облік повинен відповідати єдиній методологічній основі бухгалтерського обліку та забезпечити:

  • ведення бухгалтерського обліку на основі принципів подвійного запису;

  • взаємозв’язок даних аналітичного та синтетичного обліку;

  • суцільне відображення автоматизованим способом господарських операцій на основі первинних документів;

  • скорочення трудозатрат на ведення обліку;

  • контроль достовірності даних, що вводяться, цілісності облікової інформації;

  • формування довільних зведень, бухгалтерських звітів автоматизованим способом.

У комп’ютерному варіанті бухгалтерського обліку можна створювати кілька взаємопов’язаних облікових регістрів:

  • бухгалтерських проводок;

  • господарських операцій;

  • первинних облікових документів.

Кожний такий регістр є базою даних (таблицею реляційної бази даних) певної логічної структури. Оброблення інформації облікових регістрів виконується у процесі розв’язання задач бухгалтерського обліку, формування звітів. Результати оброблення подаються на машинному носії у вигляді вибірки даних, а також у вигляді машинограм і відеограм. Регістр бухгалтерських проводок — це хронологічний обліковий регістр, що легко трансформується в систематичний регістр. Регістри операцій і документів є одночасно хронологічними та систематичними.

5. Загальна характеристика та класифікація інформаційних систем в обліку

Інформаційна система обліку (ІСО) — це сукупність інформації, апаратно-програмних і технологічних засобів, засобів телекомунікації, баз і банків даних, методів і процедур, персоналу управління, які реалізують функції збору, оброблення, нагромадження та оброблення інформації для підготовки та прийняття ефективних управлінських рішень.

У теорії комп’ютерних систем оброблення інформації в інфор¬маційному забезпеченні виокремлюють:

 зовнішнє інформаційне забезпечення, яке охоплює систему показників даної предметної сфери, систему класифікацій, пер-винні документи;

 внутрішнє забезпечення, що охоплює інформаційну базу даних на машинних носіях.

В основі інформаційної системи бухгалтерського обліку лежать розв’язання облікових задач, об’єднаних у комплекси, які виконують окремі ділянки обліку. Інформаційна система бухгалтерського обліку традиційно охоплює такі підсистеми:

 облік основних засобів та нематеріальних активів;

 облік матеріальних цінностей;

 облік праці та заробітної плати;

 облік готової продукції та її реалізації;

Взаємозв’язок комплексів облікових задач закладено в самій методології бухгалтерського обліку, системі ведення рахунків і виконання проводок, де кожна господарська операція відобража-ється двічі: у кредиті одного рахунку та дебеті іншого.

6,Сучасна інформ. Зарубіжних країн

Система DRP є базою для планування логістичних та маркетингових функцій" їх узгодження. Вона дає змогу прогнозувати з тим чи іншим ступенем ймовірності ринкову кон'юнктуру, оптимізувати логістичні витрати за рахунок скорочення транспортних витрат і витрат на товарорух, планувати постачання та запаси на різних рівнях ланцюга розподілу, сприяє здійсненню інформаційного забезпечення різних рівнів ланцюга розподілу з питань ринкової кон'юнктури. Важливою функцією системи DRP є планування транспортних перевезень. У ній обробляються заявки на транспортне обслуговування, виправляються графіки перевезень. Довгострокові плани роботи складів є основою для розрахунку потреби у транспортних засобах, а коригування цієї потреби здійснюється з урахуванням оперативного становища. Основою бази даних системи DRP є інформація про продукцію, що надходить від виробника, а також інформація, що надходить зі складів.

Система ефективного планування виробництва має два фокуси — на виробничій ефективності і на створенні нової цінності для покупців. Така цінність створюється за рахунок того, що методологія CSRP включає в себе повний життєвий цикл — від визначення необхідної функціональності і проектування майбутнього виробу з врахуванням вимог замовника, до гарантійного і сервісного обслуговування після продажу.

Методологія CSRP використовує перевірену, інтегровану функціональність ERP-систем та перенаправляє виробниче планування від виробництва до покупця. CSRP надає дієві методи та засоби для створення продуктів з підвищеною цінністю для покупця.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]