Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методрекомендаціїї для написання дипломів (спец...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
363.01 Кб
Скачать

7. Підготовка відгуку, рецензії та допуску до захисту дипломної роботи

Завершену дипломну роботу студент або слухач подає керівникові для перевірки та підготовки відгуку на неї (додаток А.11). Якщо дипломна робота, на думку керівника, підготовлена до захисту перед ДЕК, відповідна рекомендація дається ним у кінці відгуку.

Письмовий відгук керівника на дипломну роботу висвітлює рівень використання студентом або слухачем: теоретичних знань для розв’язання завдань дослідження; аналіз методики дослідження; оцінку якості вирішення завдань дослідження; аналіз та оцінку запропонованих дослідником заходів; тривалість роботи студента над роботою; виконання календарного плану роботи; участь у науково-дослідній роботі впродовж навчання в інституті; можливість використання пропозицій та рекомендацій студента в практиці роботи установи, кафедри; наявність професійних навичок по спеціальності; відношення студента до виконання роботи, загальні висновки та оцінку дипломної роботи. Керівник оцінює дипломну роботу записом: „Рекомендується до захисту”, а в разі негативної оцінки – „До захисту не рекомендується”. У випадку негативного висновку щодо допуску студента або до захисту дипломної роботи, це питання виноситься на розгляд засідання кафедри за участю керівника.

Кожна дипломна робота направляється на внутрішню рецензію (додаток А.12). До рецензування залучаються провідні працівники Київського інституту банківської справи. Для студентів та слухачів, які навчаються без відриву від виробництва, рецензентом може виступати фахівець підприємства, установи, організації тощо, де працює студент або слухач. Коло наукових та фахових інтересів рецензентів має відповідати тематиці дипломної роботи.

Рецензія подається у письмовому вигляді, в довільній формі і має містити такі складові:

- визначення значення теми дипломної роботи для практики та її актуальності;

- аналіз відповідності змісту дипломної роботи її завданню;

- визначення глибини висвітлення студентом реального стану справ у відповідній галузі;

- висновки щодо використання в дипломній роботі сучасних ме­тодів дослідження, методичних підходів, елементів наукової новизни;

- позитивні сторони дипломної роботи та її недоліки, інші питання на розсуд рецензента;

- оцінку загальних вражень від дипломної роботи (оформлення, стиль і грамотність викладання тощо);

- висновок і рекомендацію щодо можливості допущення дипломної роботи до захисту - і, за бажанням, може бути висловлено зауваження та думку про оцінку дипломної роботи за чотирибальною системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно") та про присвоєння пе­вної кваліфікації.

Рецензент має підписати рецензію із зазначенням свого прізвища, імені по батькові, місця роботи і посади, яку займає.

Завершена дипломна робота, підписана автором, разом з письмовим відгуком керівника та рецензією подається на випускаючу кафедру, де проводиться її попередній захист та вирішується питання про допуск студента або слухача до подальшого захисту перед ДЕК. Термін подання – не пізніше одного тижня до захисту. За результатами засідання кафедри складається протокол.

Дипломна робота, яка не відповідає вимогам щодо змісту та оформлення, написана без дотримання затвердженого плану, не містить матеріалів конкретного дослідження, обґрунтованих пропозицій, а також не має відгуку та рецензії, до захисту не допускається.