Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка_диплом-УПiЕП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
525.82 Кб
Скачать

Висновки

У розділі «ВИСНОВКИ», що розміщується наприкінці роботи (до 5 с.) підводяться підсумки роботи в теоретичному, аналітичному та практичному аспектах, надається оцінка соціально-економічної ефективності запропонованих рішень, робляться висновки, вносяться пропозиції щодо удосконалювання, включаючи впровадження. Тут вже не приводиться ані новий фактичний матеріал, ні викладені в основних розділах теоретичні положення, крім окремих цифр, що підтверджують якість проведених досліджень й основних результатів. Послідовність викладення висновків має бути пов’язана з метою й задачами, які були вказані у «ВСТУПІ».

Висновки та пропозиції можуть бути подані у вигляді тез наприкінці роботи.

Викладаючи результати дослідження доцільно:

а) дотримуватися логічної послідовності, стислості й точності формулювань;

б) конкретизувати результати;

в) чітко й переконливо аргументувати свої висновки й обґрунтовувати рекомендації.

Висновки краще представляти не у вигляді суцільного тексту, а у вигляді послідовно пронумерованих абзаців. При цьому кожен абзац має містити окремий завершений логічно висновок чи рекомендацію.

Висновки є завершальною й особливо важливою частиною дипломної роботи, що має продемонструвати результати дослідження, ступінь реалізації поставленої мети й задач. Викладаючи висновки, обов’язково слід вказати про впровадження результатів роботи, а також їх апробацію.

Загальні висновки з дипломної роботи повинні чітко й конкретно відображати суть авторської позиції щодо вирішення поставленої проблеми.

Список літератури

Під час виконання дипломної роботи неодмінно враховувати досвід попередніх наукових досліджень з відповідних питань, проблем. Спадкоємність між живою науковою працею та значним обсягом знань, тобто працею, яка уречевлена у раніш виконаних дослідженнях (наприклад, науковій літературі) є необхідною умовою науково-дослідної роботи.

Перелік джерел, на які є посилання в тексті дипломної роботи, обов’язково має бути наведений наприкінці роботи, починаючи з нової сторінки. У відповідних місцях тексту повинні бути надані посилання. Бібліографічні описи в переліку посилань подають у порядку, за яким вони вперше згадуються в тексті. Порядкові номери описів в переліку є посиланнями в тексті (номерні посилання).

Додатки

Матеріал, що доповнює текст роботи (ілюстраційний матеріал у вигляді таблиць, графіків, діаграм, розрахунків, виконаних на комп’ютері, а також анкет, тестів) допускається розміщувати в додатках. В додатках розміщують матеріал, що є об’ємним, але необхідним доповненням дипломної роботи, коли включення його в основну частину роботи може змінити упорядковане й логічне представлення про неї. Додатками може бути, наприклад, графічний матеріал, таблиці великого формату, розрахунки, описи алгоритмів.

У тексті роботи на всі додатки мають бути надані відповідні посилання.