Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
79.53 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики і продовольства україни уманський національний університет садівництва

Кафедра менеджменту організацій

Курсова робота

З операційного менеджменту на тему:

«Стратегічне планування і розробка оптимальної стратегії операційної системи»

Захист проведено _____________

Виконала:

Оцінка:

______________________

Студентка 31 м групи

Бабчук О.А.

Комісія:

Поліщук О.О. __________________

Керівник:

викладач Поліщук О.О.

Нагернюк Д.В. _________________

Умань - 2012

ЗМІСТ

ВСТУП

Розділ1. Проблеми стратегічного планування і розробки оптимальної стратегії операційної системи

    1. Сутність, зміст та основні положення стратегічного планування і розробки оптимальної стратегії операційної системи

1.2 Критичний аналіз стану впровадження стратегічного планування і розробки оптимальної стратегії операційної системи СВК «Залузький»

Розділ 2. Організаційно-економічна характеристика СВК «Залузький»

2.1 Географічне розміщення і природно-кліматичні умови господарювання

2.2 Характеристика показників господарської діяльності підприємства

Розділ 3. Операційне планування процессу вирощування вівса

3.1 Визначення планових обсягів виробництва вівса

......

3.2 Короткий опис технології вирощування вівса

......

3.3 Побудова сітьового графіка виконання робіт при вирощуванні вівса

......

Висновки та пропозиції

......

Список використаної літератури

......

Додатки

......

ВСТУ

Підхід до ринкової економіки неможливий без створення нової системи економічних відносин господарюючих суб'єктів, які для досягнення позитивних фінансових результатів повинні покладатися на власні можливості, забезпечувати конкурентоспроможність, орієнтуватися на підприємництво, ініціативність та інновації, швидко й адекватно реагувати на потреби ринку, враховуючи попит та пропозиції, ціни, банківський відсоток, податкові і митні ставки тощо.

Вирішення цих завдань вимагає комплексного підходу і відображення в планах стратегічного управління підприємством. Цим забезпечується погодження інтересів підприємства з факторами ринкового середовища на підставі прийняття оптимальних рішень у сфері стратегічної діяльності.

Успішне функціонування підприємства в ринковому середовищі передбачає високу ефективність його діяльності та можливість пристосовуватись до зовнішніх умов, які змінюються. Світовий досвід показує, що найбільш ефективно ці задачі вирішуються на основі використання концепції стратегічного управління. З усього комплексу задач у сфері управління слід виділити дослідження організаційно-економічних проблем розробки стратегії підприємства в умовах становлення ринкового механізму. Значення цієї проблеми обумовлено необхідністю самостійного пристосування підприємств до вимог і потреб ринку, а також зменшення ризиків банкрутства. В економічній літературі різноманітним аспектам проблеми стратегічного управління з боку вчених України, країн СНД, а також зарубіжних країн приділяється значна увага. Серед них слід виділити И. В. Адизес [2], М. Армстронг [4], М. Д. Виноградського [12], М. М. Єрмоленко [19], Р. М. Пушкар [39], Є. П. Голубкова, П. С.Зав'ялова, П. Кінгстона, Ф. Котлера, І. І. Кретова, Ж. Ж. Ламбена, П. Г. Перерву, І. Л. Решетнікову, Р. А. Фатхутдінова, Х. Швальбе, Дж. Р. Еванса.

Однак багато які з проблем у сфері організації стратегічного управління ще недостатньо вивчені, мало висвітлені в економічній літературі, потребують певної адаптації до особливих умов, у яких знаходяться українські підприємства, в той час як вирішення цих проблем стає обов'язковою умовою ефективної діяльності не тільки кожного підприємства-виробника, але й функціонування самого товарного ринку.

Наявність вказаних проблем, об'єктивна необхідність подальшого поглиблення теоретичних і практичних розробок з метою удосконалення розробки та реалізації корпоративних стратегічних рішень зумовили вибір теми дослідження.

Метою роботи є дослідження планування і розробка оптимальної стратегії операційної системи в СВК "Залузький". Завдання, зумовлені метою дослідження, полягають у наступному: з’ясування поняття та планування і стратегії підприємства; визначення етапів розробки ;обґрунтування шляхів удосконалення стратегічного управління підприємства.

Об’єктом дослідження є СВК "Залузький".

Теоретичною і методологічною основою дослідження є положення економічної теорії, наукові праці вітчизняних і закордонних спеціалістів у сфері управління, маркетингу, менеджменту, конкурентоспроможності та економічної ефективності.

Для написання курсової роботи були використані наукові журнали, підручники, річні звіти підприємства

Робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]