Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ксю.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
17.11.2019
Размер:
243.2 Кб
Скачать

3 Перелік та опис програмного забезпечення, яке використовується в обчислювальному центрі

В обчислювальному центрі використовується операційна система Windows XP Service Pack 3 Rus Final - набір оновлень SP3 для Windows XP містить усі виправлення випущені з моменту виходу SP2 до грудня 2007 року. Windows XP Service Pack 3 виправляє ряд помилок в операційній системі. До нього увійшли всі оновлення, випущені після Service Pack 2 (всього їх більше ста), а також деякі нові. Приміром, Service Pack 3 додав в XP функцію захисту мережі (Network Access Protection), яка існує в Windows Vista. Service Pack 3 можна встановлювати, незалежно від того, які з попередніх оновлень системи були встановлені, тому що SP3 сам визначить, які зміни необхідні, і внесе їх.

Також на комп’ютерах встановлений Microsoft Office 2007 - найновіша версія офісного пакету від корпорації Microsoft. Основною особливістю офісного пакету є новий графічний інтерфейс «Ribbon», в якому звичні панелі інструментів замінені на набори згрупованих за тематикою команд, що стають доступними залежно від дій користувача. У складі Office 2007 також з'явилися нові настільні та серверні продукти, зокрема програма для децентралізованої групової роботи над документами Groove 2007 та клієнт для доступу до бібліотеки документів та іншої загальної інформації SharePoint 2007.

Для роботи в мережі Internet використовується браузер Opera 10 - дуже швидкісний, зручний і багатофункціональний. Заснований на власному движку для рендерінга web-сторінок, виділяється високою швидкістю роботи і швидким завантаженням сторінок. Браузер забезпечений вбудованим поштовим клієнтом, читанням RSS новин, менеджером закачувань і BitTorrent клієнт. Крім всього цього Opera підтримує голосове управління за наявності відповідного модуля. Opera 10 може відображати ескізи сторінок при наведенні на вкладку в браузері. Зменшена копія веб-сторінки відображається при наведенні курсору на заголовок таба. Opera 10 підтримує віджети. За рахунок віджетів користувач зможе істотно розширити можливості браузера, підстроїв його під власні потреби. Нове ядро Presto 2.2 в Opera 10 на 40% продуктивніше на таких ресурсномістких сервіси, як Gmail або Facebook. Крім цього, 100% відповідність тесту Acid3, підтримка Web Fonts, поліпшення роботи з моделями RGBA / HSLA і графікою SVG, підготували Opera 10 для наступних поколінь веб-додатків. Opera 10 здатний оптимально витрачати системні ресурси, забезпечуючи кращу продуктивність на вашому комп'ютері. Технологія Opera Turbo в Opera 10 дозволяє використовувати потужні сервери для стиснення веб-сторінок, прискорюючи роботу в перевантажених Wi-Fi мережах або при підключенні через мобільний телефон.

В обчислювальному центрі використовується програма Avira AntiVir PE, 8.2.0.334 для Windows 2000/XP/Vista. Avira AntiVir Personal Edition - антивірус, призначений для захисту ПК від вірусів, хробаків, троянів і іншого шкідливого ПЗ. Програма має резидентний модуль Virus Guard для автоматичного захисту ПК, модуль автоматичного оновлення через Інтернет і найсучасніші технології для виявлення навіть невідомих типів загроз.

Для архівування документів використовується WinRAR 3.8. Можливості WinRAR 3.8:

- повна підтримка архівів RAR і ZIP;

- оригінальний високоефективний алгоритм стиснення даних;

- спеціальний алгоритм мультимедіа-стискання;

- оболонка з підтримкою технології “перетягнути-і-залишити” (drag & drop);

- інтерфейс командного рядка;

- управління архівами інших форматів (CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE, UUE, BZ2, JAR, ISO, 7Z, Z);

- підтримка безперервних (solid) архівів, в яких ступінь стиснення може бути на 10 - 50% більше, ніж при звичайних методах стиснення.

Для робот з принтером використовується програма FinePrint 6.11. Утиліта розширює можливості будь-яких принтерів при друці документів, додаючи такі функції як попередній перегляд, друк декількох сторінок на одному листі, створення брошур, автоматична вставка заголовка, створення фірмових бланків і т.п. За допомогою FinePrint можна також друкувати водяні знаки й печатки. Результат роботи може бути збережений у форматах *. bmp, *. tiff, *. emf або *. jpeg.

При роботі зі сканером використовується програма RiDoc 2.3 - програма для сканування документів і зменшення розміру графічних файлів. Програма дозволяє за допомогою сканера отримувати електронні версії документів і виробляти зменшення розмірів графічних файлів без втрати інформаційного якості. Основні функції програми:

- отримання електронної версії документа за допомогою сканера;

- робота зі сканерами з автоматичною подачею листів;

- отримання галереї відсканованих документів;

- зручна для користувача технологія перегляду електронних документів;

- експорт документів в графічний файл (bmp, png, jpeg, tiff) з допомогою віртуального принтера RiDoc;

- накладення на результат склеювання водяного знака (watermark);

- збереження результуючого файлу в різних графічних форматах (bmp, jpeg, tiff (в. т.ч. MiltiPage режим), png);

- експорт електронних версій документів в MS Word;

- експорт електронних версій документів в PDF файл;

- відправка результуючого файлу по електронній пошті;

- друк результатів склеювання на принтері;

- створення електронних версій документів за допомогою сканера, призначених для кодованої передачі (шифрування з відкритим ключем (електронний підпис)).