Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛР № 5 Робота у файловому менеджері Windows Com...doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
371.71 Кб
Скачать

5.3. Розміщення інформації в панелях

В панелях може виводитись різноманітна інформація в різноманітному вигляді. Для зміни режиму перегляду призначені команди підміню Вид”. Ці команди впливають на активну в даний момент панель.

5.3.1. Режими перегляду інформації

Активізуйте ліву панель „WINDOWS COMMANDER”, клацнувши на ній лівою кнопкою миші.

В рядку меню розгорніть підміню Вид”. Перша група команд призначена для зміни режиму перегляду.

1. Розгляньте варіанти відображення інформації Короткий” та Докладний”.

  1. Для лівої панелі встановіть варіант відображення інформації „Дерево”, а для правої – „Докладний”. Тепер Ви маєте вікно програми „WINDOWS COMMANDER”, схоже на вікно „Провідник”.

  2. Клацніть двічі лівою кнопкою миші на каталозі у лівій панелі таким чином, щоб у правій панелі висвітлювався зміст каталогу.

Команда „Швидкий перегляд” в підміню Вид” представляє собою опцію включення/виключення і призначена для перегляду вмісту документа у сусідній панелі, висвітленого на активній панелі.

  • На активній панелі клацніть на якому-небудь документі.

  • В підміню „Вид” включіть опцію „Швидкий перегляд”.

  • На активній панелі поклацайте лівою кнопкою миші на файлах. На сусідній панелі буде висвітлено вміст обраного файла.

  • Виключить опцію Швидкий перегляд”.

5.3.2. Встановлення фільтра

Розгорніть знову підміню Вид”. Група команд цього меню призначена для фільтрації інформації на активній панелі. Існує декілька стандартних способів фільтрації („Усі файли”, Програми”), а також фільтрація по шаблону.

  • В підміню Вид” виберіть команду Фільтр... ”.

  • У вікні, яке розгорнулося, наберіть який-небудь шаблон, наприклад *.txt. Шаблон також можна вибрати із списку (історії) попередніх шаблонів. Клацніть на кнопці ОК”.

  • Переглянете результат, а потім для зняття фільтра виконайте команду „Усі файли” з підміню Вид”.

5.3.3. Сортування

  1. Розгорніть знову підміню Вид”. Третя група команд призначена для сортування інформації.

  2. Для початку встановіть докладний режим перегляду інформації: підміню Вид  опція Докладний”.

  3. Спробуйте по черзі встановлювати різноманітні види сортування.

  4. Щоб встановити режим сортування, у зворотному порядку, скористайтеся опцією В зворотному порядку з підміню Вид”.

  5. Сортування можна встановлювати і інакше:

 якщо в заголовку панелей не висвітлюється рядок заголовків стовпчиків інформації (рис. 5.1), встановіть її, виконавши наступне: в рядку меню виберіть підміню Конфігурація”  команду „Настройка...  вкладку Вид  встановіть прапорець „Заголовки табуляторів”.

 клацанням лівою кнопкою миші на заголовках стовпчиків, можна здійснити впорядкування інформації по відповідним параметрам файлів. Якщо клацнути лівою кнопкою миші на заголовку стовпчика ще раз, встановиться порядок, зворотний наведеному.

5.4. Зміна дисків на панелях

Перемінити диск на панелі можна різноманітними способами. Так само, як і в програмі „NORTON COMMANDER” для зміни диску на лівій або правій панелях, можна відповідно скористатися комбінаціями клавіш <Аlt>+<F1> і <Аlt>+<F2>.

  • Спробуйте змінити диск на правій панелі за допомогою відповідної комбінації клавіш. У „Рядку вибору дисків” розкриється список доступних дисків Вашого комп'ютера, з якого можна вибрати необхідний. Виберіть диск С. Інший спосіб зміни диска вимагає дій з мишкою. За допомогою миші можна знову розгорнути список у „Рядку вибору дисків” і вибрати диск. Спробуємо ще один спосіб.

  • Якщо у Вас висвітлюється одна „Панель дисків”, клацніть на значку потрібного диска. Зміниться диск на активній панелі.

  • Якщо у Вас висвітлюється дві „Панелі дисків” (над лівою і правою робочими панелями) клацніть на значку диска на лівій або правій „Панелі дисківдля зміни диску на відповідній робочій панелі.