Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
120925_звіт_тези.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
360.29 Кб
Скачать

4. Виховна робота

4.1. Основні напрями виховної роботи в Університеті

Основні напрями виховної роботи: організаційні заходи, національно-патріотичне виховання, художньо-естетичне, екологічне, фізичне виховання, культурно-масову роботу, роботу в гуртожитку та роботу, спрямовану на утвердження здорового способу життя.

Організовано та проведено різнопланові заходи культурного, соціального, правового, спортивного спрямування загально-університетського рівня, на факультетах, у гуртожитку з нагоди відзначення ювілейних дат, особливих досягнень у науковій, спортивній, культурно-мистецькій сферах, пропаганди здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, правопорушень, активізації роботи органів студентського самоврядування різного рівня і національно-патріотичного виховання, покращення матеріального стану студентів-сиріт, напівсиріт, інвалідів та чорнобильців, оптимізації роботи кураторів академічних груп.

Враховуючи досвід минулих років та традицій, які з’явилися протягом існування Університету, визначаються нові підходи в організації виховної роботи з впровадженням як сучасних, нових форм впливу на студентів, так і активізацією старих, найбільш ефективних методик за участю самих студентів.

Виховна робота в Харківському інституті фінансів УДУФМТ

Основними напрямами організації навчально-виховного процесу є: сприяння життєвому самовизначенню та самореалізації особистості; забезпечення можливостей інтелектуального, морального, фізичного розвитку студентства; захист і підтримка соціально вразливої частини молоді; реалізація творчого потенціалу студентства; стимулювання органів студентського самоврядування; підготовка нормативно-правової документації.

Планування та реалізація системи виховних заходів та впливів у цілому ґрунтується на принципах і напрямках реформування освіти, передбачених Національною доктриною розвитку освіти України у ХХІ столітті, Національною програмою патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя, розвитку духовності та зміцнення моральних засад суспільства.

Розроблені стандарти виховної діяльності зі студентами і ланками студентського самоврядування інституту: Концепція громадянського виховання студентської молоді у Харківському інституту фінансів УДУФМТ; Положення про студентське самоврядування ХІФ УДУФМТ; Положення про клуби, гуртки, конкурси тощо.

Виховна робота в Одеському інституті фінансів УДУФМТ

Складається з наступних напрямів:

  • Організаційна робота;

  • Профілактична і просвітницька робота;

  • Робота зі студентами в гуртожитку і з органами студентського самоврядування;

  • Гуманітарна діяльність;

  • Національно-патріотичне виховання;

  • Культурно-масова робота;

  • Спортивно-оздоровча робота.

Протягом звітного періоду відділ виховної роботи ОІФ систематично організовував проведення лекцій і бесід зі студентами. Рада студентського самоврядування разом з відділом виховної роботи організувала акцію по збору іграшок та книжок для хворих дітей.

Таким чином, організація виховної роботи націлена на формування активної соціальної позиції студентів, сприяє розвитку здібностей, формуванню світогляду, вихованню рис гідного громадянина України.

Виховна робота в Донецькій філії УДУФМТ

Основними напрямами виховної роботи у Донецькій філії УДУФМТ є національно-патріотичне, громадянсько-правове, моральне, екологічне, естетичне, трудове, фізичне виховання та утвердження здорового способу життя й інтелектуально-духовне виховання.

Організаційна робота спрямована на формування та розвиток колективу та активізацію діяльності студентів. У цьому напрямі була проведена низка заходів:

  • анкетування студентів з метою виявлення їх соціального статусу, рівня активності та пропозицій щодо організації виховної роботи;

  • вибори студентського активу в групах, філії, гуртожитку та щомісячно проводились засідання студентської ради й старостатів;

  • з метою дотримання і контролю громадського порядку в гуртожитку філії, згідно зі складеним графіком організовано щоденне чергування викладацького складу;

  • проведено анкетування з питання адаптації студентів-першокурсників, за підсумками якого кураторами та вихователем гуртожитку були проведені додаткові заходи для вирішення проблемних питань;

  • організовано роботу гуртків та клубів за інтересами.

Значна увага в філії приділяється благодійній діяльності. У структурі студентської ради функціонує «Комітет благодійних справ». У 2011-2012 навчальному році проведена акція «Велике серце», проводились тематичні кураторські години, індивідуальні бесіди зі студентами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]