Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мовний.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
32.58 Кб
Скачать

Двомовність і культура спілкування.

Культура спілкування - це встановлений порядок поведінки у сфері бізнесу та ділових контактів.

Спілкування, якщо розуміти його як встановлений порядок поведінки, допомагає уникати промахів або згладити їх доступними, загальноприйнятими способами. Тому основну функцію або сенс спілкування ділової людини, можна визначити як формування таких правил поведінки в суспільстві, які сприяють взаєморозумінню людей у ​​процесі спілкування.

Другий за значенням функцією спілкування є функція зручності, тобто доцільність і практичність. Починаючи з дрібниць і до самих загальних правил, спілкування являє собою наближену до повсякденного життя систему.

Одне з найперших правил, що визначають сам спілкування - поступати так стоїть не тому, що так прийнято, а тому, що й доцільно, чи зручно, або просто шанобливо по відношенню до інших і самому собі.

Спілкування є одним з головних "знарядь" формування іміджу. У сучасному бізнесі особі фірми відводиться чимала роль. Ті фірми, в яких не дотримується спілкування, втрачають дуже багато. Там, де присутня спілкування, вища продуктивність, краще результати. Тому завжди потрібно пам'ятати один з найголовніших постулатів, який знають бізнесмени всього світу: хороші манери прибуткові. Набагато приємніше працювати з тією фірмою, де дотримується спілкування. Практично в усьому світі він став нормою діяльності. Це тому, що спілкування в силу своєї життєвості створює приємний психологічний клімат, який сприяє діловим контактам.

Потрібно запам'ятати, що спілкування допомагає нам тільки тоді, коли немає внутрішньої напруги, що народжується з спроби зробити за правилами спілкування те, що раніше ми ніколи не робили.

Спілкування - сукупність зв'язків і взаємовпливу людей складаються в їх спільної діяльності. Воно припускає деякий результат - зміна поведінки і діяльності інших людей. Кожна людина виконує певну роль у суспільстві. Множинність рольових позицій нерідко породжує їх зіткнення - рольові конфлікти. У деяких ситуаціях виявляється антагонізм позицій, що відображає наявність взаємовиключних цінностей, завдань і цілей, що іноді обертається міжособистісним конфліктом.

Культура людського спілкування - це частка загальної моральної культури особистості. Відсутність культури спілкування - свідчення бездуховності людини

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]