Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
k5(cifr_ats).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
83.97 Кб
Скачать

§4. Станція ахе-10 компанії Ericsson.

Вперше станція АХЕ-10 була введена в експлуатацію ще в 1972 році в квазіелектронному варіанті, а перша цифрова АХЕ-10 була встановлена в Фінляндії в 1978 році. Ії система керування є квазірозподіленою з центральним процесором, а комутаційне обладнання засноване на комутаційному полі типу „Час-Простір-Час” (ЧПЧ). Архітектура апаратних засобів станції АХЕ-10 показана на рис.5.4. Вона містить слідуючи підсистеми: абонентську комутаційну підсистему SSS, яка виконує також функції лінійного концентратора, підсистему групової комутації GSS, яка забезпечує комутацію „Час-Простір-Час”, підсистему з’єднувальних ліній, регіональні процесори, центральний процесор, підсистему техобслуговування, підсистеми вводу/виводу.

Рис.5.4. Архітектура апаратних засобів станції АХЕ-10

Підсистема регіональних процесорів RPS виконує стандартні завдання, такі як сканування абонентських комплектів, підключення к центральному процесору і комутаційному полю, а підсистема центрального процесора CPS займається адмініструванням системи, керує підсистемою техобслуговування і підсистемами вводу/виводу IOS.

Стисло опишемо процедуру обслуговування внутрестанційного виклику. Коли абонент А знімає трубку, це детектується абонентським модулем, який утворює з’єднання з абонентською комутаційною підсистемою SSS. Вона ж сигналізує регіональному процесору RP про стан „трубка знята”, що в свою чергу, ініціює запит часового інтервалу від SSS і CPS. Центральний процесор СР визначає статус лінії, дає вказівку підсистемі RPS під єднати приймач цифр, а потім проаналізувати цифри. Якщо номер набраний вірно, СР напрямляє в RP команду послати сигнали виклику абоненту В. Коли абонент В відповість, СР посилає потрібні сигнали RP і вказівку відповідній підсистемі групової комутації GSS створити тракт між абонентом А і абонентом В. При відбої любого абонента його абонентський модуль детектує стан 2 трубка покладена” і руйнує з’єднання.

§5. Комутаційна платформа neax-61 компанії nec.

Цифрова АТС типу NEAX-61 почала експлуатуватись з 1979 року. В такий системі організується експлуатаційне керування системою через хост-процесор технічної експлуатації. Комутаційне поле будується по принципу „Час-Простір-Простір-Час” (ЧППЧ).

Архітектура апаратних засобів станції показана на рис.5.5.

Рис.5.5 Архітектура апаратних засобів платформи NEAX-61 компанії NEC.

Лінійні модулі LM і модулі з’єднувальних ліній ТМ знаходяться в прикладних підсистемах і на рисунку не показані. Комутаційні модулі керуються з допомогою процесорів обробки викликів CLP, які забезпечують виконання практично всіх функцій обробки. Вся інформація про обробку виклику зберігається в локальній і загальній пам’яті і є доступною для всіх процесорів CLP. Процесор технічної експлуатації ОМР забезпечує техобслуговування системи і підтримує роботу всіх CLP.

Коли абонент А знімає трубку, модуль лінійного інтерфейсу детектує замикання шлейфу лінії і передає через комутаційний модуль повідомлення про виклик абонентом станції відповідному процесору CLP. Цей процесор підтверджує справність лінії абонента А, до неї під’єднується приймач цифр номеру, і абонент А отримує Акустичний сигнал „Відповідь станції”, який відключається при прийманні модулем LM першої набраної абонентом А цифри номера абонента В. Набрані цифри напрямляються в CLP для аналізу. Якщо прийнятий номер не містить помилок, абоненту А і абоненту В призначають часові інтервали, і інформація про виклик реєструється в локальній і загальній пам’яті. Перевіряється стан лінії абонента В, і якщо вона вільна, абоненту В передається викликаючій сигнал; одночасно абоненту А передається акустичний сигнал „контроль відсилки виклику”. Якщо номер містить помилку, абонент А отримує мовне повідомлення або акустичний сигнал. При відповіді абонента В організується його сквозне з’єднання з абонентом А через раніше призначені часові інтервали. Коли один з абонентів дає відбій, модуль LM детектує стан „трубка покладена” і руйнує з’єднання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]