Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розрахунки опалення.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
46.1 Кб
Скачать

1.1. Кліматологічні дані міста будівництва

Місто будівництва – Херсон

Для заданого міста будівництва виписуємо такі кліматологічні дані:

З додатку 8[3]:

-розрахункова географічна широта, 48 °пн.ш.

-барометричний тиск, 1010 гПа

-швидкість вітру для холодного періоду року (параметри Б), V=8.0 м/с

З таблиці “Температура зовнішнього повітря” [1]:

-середня температура зовнішнього повітря найбільш холодної п’ятиденки

Забезпеченістю 0.92 , tз=-19 °С

Період з середньодобовою температурою повітря ≤8°С

-середня температура опалювального періоду, to.п.=1.3°С

-тривалість опалювального періоду, Zo.п= 163 діб

-кількість градусо-діб опалювального періоду, 3048.1 г-д

-температурна зона – II

1.2. Об’ємно – планувальне рішення

В даному курсовому проекті запроектовано систему опалення в шестиповерховому житловому будинку в місті Херсон. На кожному поверсі житлового будинку розміщено дві квартири, висота поверху 3м. Зовнішні несучі стіни житлового будинку цегляні, утеплювачем служить мінеральна вата на теплоізоляційні в’яжучому, товщина стіни (рис. 1).

Перекриття над підвалом і горищне перекриття, виконані із багатопустотних залізобетонних плит, утеплювачем служать плити жорсткі мінераловатні на синтетичних в’язуючих.

Приміщення підвалу не опалюється, відповідно передбачається утеплення підлоги 1 поверху. Покрівельний шар підлоги – дубовий паркет, товщиною 0.016м. Вікна в будинку згідно теплотехнічного розрахунку запроектовані з подвійним заскленням в деревних роздільно-спарених рамах. Зовнішні двері на вході в будинок прийняті одинарні з тамбуром між ними. Сходова клітка опалюється на першому поверсі. Головний вхід в будинок розміщений в його центрі. Над всією частиною будинку є підвал, де розміщений індивідуальний тепловий пункт. Схема приєднання системи опалення до теплової мережі – залежна за допомогою трьохходового регулюючого клапана і циркуляційного насоса. Система опалення запроектована ефективна, енергоощадна.

1.3. Теплотехнічний розрахунок зовнішніх захищень будинку для холодної пори року

Метою теплотехнічного розрахунку зовнішніх захищень для холодної пори року є визначення товщини утеплюю чого шару зовнішнього захищення або товщини основного несучого шару, який одночасно виконує функції утеплювача. Утеплюючий шар повинен мінімізувати втрати тепла приміщеннями і підтримувати радіаційну температуру внутрішніх поверхонь зовнішніх захищень на рівні, що забезпечить нормальне функціонування системи терморегуляції людини

1.3.1. Теплотехнічний розрахунок зовнішньої стіни

Так як будинок житловий, приймаємо tB=20°С і φ=55%, тоді з дод.Г [1] встановлюємо, що вологісний режим приміщень – нормальний. За кількістю градусо-діб

КГД=( t B- t o.п.)*Z o.п.=(20-1.3)*163=3048.1 г.д., визначаємо, що місто знаходиться в II температурній зоні, а за додатком К [1] знаходимо, що умови експлуатації огороджувальних конструкцій – по графі Б. Користуючись значеннями об’ємниг ваг матеріалів у сухому стані γо,кг/м³ шарів захищення, з додатку Л[1] виписуємо коефіцієнти теплопровідності для кожного шару захищення по графі – Б.