Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_мс2011_КР.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
410.62 Кб
Скачать

4. Зміст та обсяги курсової роботи

За обсягом курсова робота не повинна перевищувати 40-50 сторінок рукописного тексту, або 30-40 сторінок комп’ютерного тексту.

Зміст і спрямованість курсової роботи визначається її темою і відображається у плані, розробленому за допомогою викладача. Відповідно до теми студент самостійно, або з врахуванням рекомендацій викладача, добирає літературні джерела (підручники, монографії, статті та ін.), відповідні нормативні документи і складає проект плану, який обговорює з викладачем.

Курсова робота включає зміст, основні питання з обраної теми, складається з декількох розділів, висновки та пропозиції, список використаних джерел, додатки.

Основна частина курсової роботи має складатися з трьох розділів, кожен з яких розбитий на не менш ніж два структурних підрозділи.

Зміст курсової роботи містить назви складових частин та структурних підрозділів роботи з визначення сторінок тексту.

Вступ (2 - 3 стор.) висвітлює актуальність теми, коротко характеризує завдання та мету роботи, виходячи із проблем, які стоять перед митною системою країни та шляхів їх розв'язання з урахуванням перспективних напрямів розвитку митної політики України.

Перший розділ – «Теоретичні аспекти митного контролю і оформлення…» - повинен містити критичний огляд літературних джерел з питань митного контролю і оформлення товарів, транспортних засобів та майна, переміщуваних через митний кордон України з урахуванням сучасної митної політики України. Обсяг розділу – до 20 - 25% від загального обсягу роботи.

Другий розділ – «Основні складові митного контролю і оформлення товарів ….. групи відповідно до УКТ ЗЕД» повинна викладати основні вимоги до митного контролю та оформлення товарів, транспортних засобів та майна при переміщенні через митний кордон України, права та обов'язки декларантів, суб'єктів ЗЕД, громадян, правила визначення митної вартості та країни походження для товарів даної групи(відповідно до УКТ ЗЕД), нарахування митних платежів із врахуванням міжнародних та двосторонніх угод, укладених між Україною та країною, в якій знаходиться іноземний контрагент. Обсяг розділу – до 25 - 30% від загального обсягу роботи.

Третій розділ – «Зміст і особливості виконання процедур митного контролю і оформлення при здійсненні зовнішньоекономічної операції з ….(із назви теми)» є конкретною ситуаційною задачею з митного контролю і оформлення обраного товару. Він має містити опис митних та товаросупровідних документів(їх зміст, порядок заповнення та отримання), включаючи документи на вантаж, на транспортний засіб, опис технологічних схем митного контролю та оформлення(по всіх можливих для даного вантажу видах транспорту) із зазначенням початку та кінця процедур та дій декларанта, власника товару, транспортного агента та митника. Тут же розробляються пропозиції щодо поліпшення процедур митного контролю і оформлення даного товару з метою його прискорення, зменшення витрат та ризиків, але із дотриманням вимог митної політики країни. Обсяг розділу – до 45 - 55% від загального обсягу роботи.

У висновках та пропозиціях (2-3 с). підводяться підсумки результатів досліджень в курсовій роботі, а також пропозиції автора щодо мінімізації економічних ризиків та втрат при митному контролі оформленні, поліпшення роботи митної системи України на перспективу.

Список використаних джерел містить перелік законодавчих та нормативних документів, статей та інших джерел інформації.

Додатки містять інформацію та документи, необхідні для кращого розуміння здійснення митного контролю і оформлення даного товару.