Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
пожежена безпека промислових і сільськогосподар...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
233.98 Кб
Скачать

Теоретичні питання.

  1. Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань цивільного захисту. Урядовий орган державного нагляду у сфері цивільного захисту у складі спеціального центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту.

  2. Повноваження та відповідальність посадових осіб урядового органу державного нагляду у сфері цивільного захисту у складі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту.

  3. Організація та правові основи захисту громадян, об'єктів виробничого і соціального призначення, довкілля від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  4. Державне управління у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  5. Режими функціонування системи захисту населення і території.

  6. Загальні положення та основні принципи захисту населення і територій.

  7. Основні напрями, мета та завдання захисту населення і територій.

  8. Функціональні заходи у сфері державного регулювання та контролю захисту населення і територій.

  9. Порядок введення та припинення дії, особливості діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств установ і організацій в умовах надзвичайного стану.

  10. Порядок підготовки населення на підприємствах, в установах та організаціях до дій при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  11. Прогнозування хімічної обстановки при аваріях на промислових об’єктах і транспорті.

  12. Радіаційний, хімічних захист населення і територій та Методики спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки.

  13. Інформування та оповіщення у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  14. Евакуація населення у разі загрози виникнення надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру.

  15. Укриття в захисних спорудах населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, порядок їх обстеження.

  16. Забезпечення засобами індивідуального захисту та приладами контролю особового складу формувань, які беруть участь у проведенні аварійно-відновлювальних робіт.

  17. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Порядок розробки Планів локалізації і ліквідації аварій на об’єктах.

  18. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Створення на підприємствах матеріальних резервів.

  19. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. Визначення, Державний нагляд та контроль та повноваження спеціально уповноважених центральних органів виконавчої влади, областей та районів.

  20. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. Обов’язки суб’єктів господарської діяльності, ідентифікація, декларування безпеки та розробка плану ліквідації та локалізації на об’єктах підвищеної небезпеки.

  21. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. Порядок будівництва (реконструкції) об'єктів підвищеної небезпеки.

  22. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. Порядок надання дозволів на експлуатацію об'єктів підвищеної небезпеки.

  23. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. Надання інформації про об’єкти підвищеної небезпеки.

  24. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. Відповідальність за порушення вимог Закону України "Про об’єкти підвищеної небезпеки.

  25. Діяльність підприємств, установ та організацій у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру об'єктів підвищеної небезпеки. відшкодування шкоди, заподіяної аварією на об’єкті підвищеної небезпеки.

  26. Порядок декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки.

  27. Державний нагляд і контроль у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

  28. Участь об'єднань громадян у захисті населення і територій.

  29. Стан техногенної та природної безпеки в Україні.

  30. Загальні положення про паспортизацію потенційно небезпечних об'єктів.

  31. Ідентифікація потенційно небезпечних об'єктів.

  32. Порядок подання паспорта та затвердження потенційно небезпечних об’єктів на засіданні комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

  33. Порядок проведення Державної реєстрації потенційно небезпечних об'єктів.

  34. Методика ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів. Сфера застосування на порядок проведення ідентифікації об'єктів щодо визнання потенційно небезпечними.

  35. Методика ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів. Загальні положення та перелік видів діяльності, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

  36. Методика ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів. Загальні положення та перелік видів діяльності, що підлягають постійному обслуговуванню державними аварійно-рятувальними службами.

  37. Категорії властивостей порогових мас небезпечних речовин для ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки.

  38. Порядок ідентифікації та обліку об'єктів підвищеної небезпеки.

  39. Порядок декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки.

  40. Методика визначення ризиків для декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки. Порядок здійснення аналізу небезпеки й оцінки розвитку.

  41. Методика визначення ризиків для декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки. Визначення прийнятного ризику.

  42. Методика визначення ризиків для декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки. Оцінка прийнятності ризику та прийнятності рішень щодо зменшення ризику.

  43. Вимоги до складання аналітичної частини плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій на підприємствах (об’єктах).

  44. Вимоги до складання оперативної частини плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій на рівнях "А" і "Б".

  45. Вимоги до складання оперативної частини плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій на рівнях "В".

  46. Повноваження та обов’язки відповідального керівника робіт згідно з положенням про розробку плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій.

  47. Вимоги загального положення з розробки плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій.

  48. Обов’язки власника (керівника) підприємства (об’єкта) та впровадження плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій.

Таблиця 2. Практичне завдання № 1 контрольної роботи.

Передостання цифра залікової книжки

Остання цифра залікової книжки

1

2

3

4

5

6

7

8

9

0

1

1

20

21

40

41

10

11

30

31

50

2

2

19

22

39

42

9

12

29

32

49

3

3

18

23

38

43

8

13

28

33

48

4

4

17

24

37

44

7

14

27

34

47

5

5

16

25

36

45

6

15

26

35

46

6

6

15

26

35

46

5

16

25

36

45

7

7

14

27

34

47

4

17

24

37

44

8

8

13

28

33

48

3

18

23

38

43

9

9

12

29

32

49

2

19

22

39

42

0

10

11

30

31

50

1

20

21

40

41