Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом_Маг_8.18010016 2011 для студентов.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
351.74 Кб
Скачать

Проектний розділ

Завданням третього розділу є розробка конкретних рекомендацій, пропозицій, моделей управління параметрами розвитку, діяльності організації на базі основних теоретичних положень, методичних підходів, методичного інструментарію, що викладені у першому розділі, а також висновків, зроблених у другому розділі дослідження. Назва розділу формулюється, як правило, таким чином: «Удосконалювання... (предмет дослідження) на... (база дослідження)» або «Шляхи вдосконалювання... (предмет дослідження) на... (база дослідження)».

Перший підрозділ повинен містити детальні пропозиції щодо вдосконалення діяльності організації відповідно до напряму дослідження з розгорнутим обґрунтуванням та будуватися на підставі висновків з аналізу, який проведено у другому розділі, відштовхуючись від виявлених відхилень, проблем та недоліків. Обсяг цього підрозділу – 15 – 20 стор.

У другому підрозділі запропоновані вдосконалення та інновації мають підтверджуватися розрахунково-кількісним обґрунтуванням із застосуванням економіко-математичних моделей та ЕОМ. Обсяг цього підрозділу ─ 10 ─ 20 сторінок. Відповідно до логіки роботи, цей підрозділ може бути першим в третьому розділі.

В останньому підрозділі «Розрахунок економічної ефективності або обґрунтування соціального ефекту від запропонованих заходів» наводиться розрахунок економічної ефективності або соціального ефекту від заходів щодо вдосконалення діяльності підприємства відповідно до теми дипломної роботи. У цьому підрозділі обов’язково має наводитися зведена таблиця з розрахунками узагальнюючих і часткових показників ефективності за кожним із заходів, запропонованих у роботі. Обсяг підрозділу ─ до 10 сторінок.

Розділ з охорони праці

В даному розділі, який має назву «Охорона праці на підприємстві», студент виконує завдання, видане консультантом – викладачем кафедри безпеки життєдіяльності. Завдання виконується за даними бази практики, але безпосереднього зв’язку з попередніми розділами роботи не має. Виконання завдання засвідчується підписом консультанта на титульному аркуші й бланку завдання.

Висновки

Висновки ─ це завершальний етап магістерської дипломної роботи. В них коротко наводяться найбільш важливі теоретичні та практичні положення, які містять оцінку досягнутих результатів з точки зору відповідності меті магістерської роботи та поставленим у вступі завданням, пропозицій щодо вдосконалення досліджуваного напряму діяльності організації. Послідовність висновків має відповідати поставленим і наведеним у вступі завданням.

Список використаної літератури

Список використаної літератури розміщується після висновків. Він складається з літературних джерел, що були використані студентом при написанні дипломної роботи, а саме: законодавчо-нормативних актів, підручників, навчальних посібників, монографій, статей у періодичних виданнях, інтернет-сайтах, довідкових матеріалів тощо. Неопубліковані джерела (фінансова звітність, технічна документація, інша внутрішня документація підприємства, конспект лекцій, складений студентом, тощо) до списку використаної літератури не вносяться. Кількість використаних джерел залежить від ступеня вивченості проблеми і ступеня її нормативного врегулювання. Виходячи з досвіду підготовки магістерських дипломних робіт, рекомендована загальна кількість джерел у списку використаної літератури має бути не менше, ніж 70 позицій. При цьому мають переважати джерела, опубліковані не раніше, ніж за 5 років до написання роботи.

Список використаної літератури та додатки не входять у загальний обсяг дипломної роботи, на який накладаються обмеження (100 – 130 с.).